In het kader van de Rally van Wallonië wordt zaterdag ook de derde manche van het Belgisch kampioenschap Divisie 2 gereden. Na twee afzonderlijke wedstrijden, de Rallye des Ardennes en de TAC Rally, is de D2-manche in Jambes de eerste “nevenwedstrijd” van een Divisie 1-manche. De D2-teams rijden enkel de 11 klassementsproeven op zaterdag, goed voor 102 km tegen de chrono. De winnaar zal zaterdagavond om 21h55 op het finishpodium in Jambes gehuldigd worden.

In totaal hebben 14 teams zich ingeschreven voor de D2-wedstrijd. Vooraan belooft het een duel te worden tussen Thierry Schloesser, de Luxemburger die zijn zinnen op de D2-titel heeft gezet, en Jérôme Septon, derde in de tussenstand na een mooie prestatie in de Rallye des Ardennes. Schloesser liet enkele weken geleden bij zijn debuut op het parcours in Tielt de kans liggen om meteen een kloof te slaan, omdat hij zich liet verrassen op het gladde asfalt. De snelle proeven van de Rally van Wallonië moeten hem beter liggen, maar dat geldt zeker ook voor de Jérôme Septon, die in eigen streek wil schitteren.

Er staan ook drie Historic-wagens aan de start. Zij scoren geen punten voor het Historic-kampioenschap, maar genieten van de budgetvriendelijke formule om de proeven van de Rally van Wallonië te rijden op zaterdag. Frank Jorissen is van de partij met zijn snelle Opel Ascona 400, net als Dirk Vermeersch in zijn Fiat Spider Abarth GT en Bram Schrooten in zijn Ford Escort Mk2.

RT1
RallyTime animated

De overige deelnemers in Divisie 2 zijn de teams die zich inschreven in de 2WD Trophy. Zij rijden op conventionele banden en met normale commerciële benzine. Het belooft een pittige strijd te worden tussen de Clio’s van Stefaan T’joens, Bruno de Wilde, Laurent Vanton en Serge Taymans.

RallyTime animated
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X