Drie weken na hun knappe tweede plek in de TAC Rally staat Team Godrive een nieuwe uitdaging te wachten in de Rallye de Wallonie. Vincent Verschueren, die dit keer opnieuw Jasper Vermeulen naast zich krijgt als copiloot, hoopt er opnieuw een pak vooruitgang te boeken met de Citroën C3 Rally2.

De Rallye de Wallonie is een wedstrijd waar Vincent Verschueren altijd met plezier naar terugkeert. “Ik vind dit één van de mooiere wedstrijden van het kampioenschap”, vertelt de C3-rijder. “Zeker na het wegvallen van de Condroz Rally is het leuk om toch nog eens in die streek te kunnen rijden. Vooral de proeven op zaterdag vind ik echt tof dit jaar. Het is ook een rally waar ik echt goede herinneringen aan heb. De algemene overwinning in 2018, waar ik toen moest strijden tegen Cherain en Fernémont in hun Skoda’s, is misschien wel één van mijn mooiste herinneringen in de rallysport.”

Vincent beseft dat het BK intussen nog verder is geëvolueerd. “We leven ondertussen in andere tijden. Er zijn er nu een pak piloten die heel wat ervaring hebben met zo’n wagens, waardoor het niveau steeds verder is gestegen. Vier wedstrijden rijden per jaar en dan nog meedoen voor de zege, dat lukt gewoon niet meer. Dit weekend is ook echt iedereen van de partij, met daarbij ook nog eens Stéphane Lefebvre. Aan referenties zullen we in elk geval geen gebrek hebben. Bovendien is er ook nog Kris Princen, die met zijn Porsche ook wel sterk voor de dag zal komen.”

In Namen hoopt Vincent de positieve lijn van de TAC Rally door te trekken. “Ik heb voor mezelf al een stap gezet in Tielt. Het was goed dat we er al enkele besttijden konden rijden, maar we misten misschien nog enkele referenties. Dit weekend zal het niveau wellicht ook nog wat hoger liggen, net omdat er zoveel tegenstanders zijn. Het zal erop aan komen om onze start niet te missen, want de wedstrijd heeft met 190 km tegen de klok ook niet meer de afstand van weleer. We gaan onze eigen wedstrijd rijden en proberen mee te zijn met de kopgroep. Ik weet nog niet of ik dat niveau zal halen, want we zullen met de Citroën ook een nieuw type parcours moeten ontdekken. Geen fouten maken en gestaag het ritme wat proberen opbouwen, dan zien we wel waar we uitkomen”, aldus Vincent Verschueren.

BRC
RT2

VAS
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X