Met twee overwinningen op twee wedstrijden is Jonas Dewilde goed begonnen om zijn titel in het Junior BRC te verlengen. Dewilde begint in elk geval met 50 punten voorsprong op de meeste van zijn concurrenten die pas dit weekend, in de Rally van Wallonië, aan hun seizoen beginnen in het kader van de merkencups van Stellantis en Renault. Dit weekend mag de Junior-kampioen zich aan stevig weerwerk verwachten.

De Orfys-piloot greep zowel in de Rally van Haspengouw als in de Rallye des Ardennes zijn kans om twee keer het maximum van de punten te scoren. Twee keer stond hij onder zware druk van Maxim Decock, eveneens in een Opel Corsa Rally4. Decock kon door pech en een foutje echter nog niet scoren. De tweede plaats in de tussenstand is in handen van Dre De Rycke, winnaar in Tielt, maar afwezig in Jambes. Corentin Fiasse, tweede in Dinant, is in Namen wel van de partij met zijn Peugeot 208 Rally4 om Dewilde van antwoord te dienen.

Voor Jonas Dewilde en Maxim Decock, zal de start van de Stellantis Motorsport Cup de ideale waardemeter zijn, want op de snelle proeven van de Rally van Wallonië zullen ze zich dit weekend met gelijke wapens kunnen meten met andere snelle jongeren. Te beginnen met Tom Heindrichs, vice-kampioen in de Stellantis Cup en dit jaar uitgesproken favoriet met zijn Opel Corsa Rally4. Nog snelle jongeren, ondertussen reeds gevestigde waarden, zijn Benoit Verlinde, voormalig winnaar van de Clio Trophy, en Pierre-Manuel Brasseur, allebei in een Opel Corsa Rally4. Of de Sloveen Mark Skulj zich nog inschrijft voor het BRC zullen we vrijdagavond weten.

RallyTime animated
RT1

In de Clio Trophy wil Lyssia Baudet de progressie van vorig jaar bevestigen. De pilote van het RACB National Team wordt dit seizoen bijgestaan door Pauline Denis, haar nieuwe navigatrice. Ook de familie Cols is opnieuw vertegenwoordigd in het Belgisch rallykampioenschap. In navolging van zijn grootvader Jean-Marie, tante Daisy en vooral papa Larry, wil jonge kerel Leny zijn talent showen op de proeven van de Rally van Wallonië. Voor de gelegenheid worden de nota’s gelezen door Pascal Lopès, jarenlang de co van Larry.

Kortom, een goed gevuld en boeiend startveld in het Junior BRC in deze 41ste Rally van Wallonië.

Tussenstand Junior BRC: 1. J. Dewilde 50; 2. D. De Rycke 25; 3. C. Fiasse 18

RT2
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X