Freddy Loix en Pieter Tsjoen starten met de Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally. Ter voorbereiding zal het team ook starten in de Rally van Wervik. De wagen wordt in de maand mei geleverd bij Pieter Tsjoen Racing. Tot op heden werden er een 20-tal Toyota GR Yaris Rally2 wagens geleverd aan klanten waarvan 1 in België. Deze staat gestald bij LifeLive.

De Toyota GR Yaris Rally2 maakte zijn debuut in de Monte-Carlo 2024. In totaal verscheen hij aan de start in een 12-tal events. Met 4 overwinningen en 9 podium plaatsen kan de wagen reeds mooie cijfers voorleggen. In 4 wedstrijden werd de overwinning behaald.

Eind 2016, toen hij een punt zette achter zijn carrière van professioneel rallyrijder, had Freddy niet uitgesloten dat hij af en toe wel eens voor het plezier zou rijden. In 2019 stichtte Pieter Tsjoen PTR – Pieter Tsjoen Racing – en wist de Limburger te overtuigen om een team te vormen. Niet meteen om resultaten te behalen, wel om er zoveel mogelijk plezier aan te beleven.

BRC
VAS

Tussen 1996 en 2016 behaalde Freddy Loix 11 overwinningen in de Kattenstad, hij mag dan ook gerust ‘Mister Ypres’ worden genoemd. De smalle en hobbelige wegen, de diepe koorden die moeten worden genomen, de schier oneindige wisselingen van het asfalt… Niemand heeft de moeilijkheden en valstrikken van de Vlaamse klassieker beter onder de knie dan de Limburger! Ook Pieter Tsjoen, met acht Belgische rallytitels tussen 2001 en 2012, is een gedreven sporter. Het staat dan ook buiten kijf dat het team zich terdege zal voorbereiden. Freddy mag dan wel wat ritme missen, maar daartegenover heeft hij heel veel ervaring.

We kijken nu al uit tot wat het team in staat is met de Toyota GR Yaris Rally2. Geen enkele rallyfan zal dit willen missen.

RallyTime animated
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X