Na enkele jaren ervaring met voorwiel aangedreven wagens, achter trekkers en 4 x4 was het voor mij eindelijk zover om achter het stuur te kruipen van een R5. De voorkeur ging naar Skoda Fabia Rally 2. Aangezien de jaren nauwe samenwerking met SXM / J-Motorsport (Fred Miclotte) viel de keuze voor SXM Competion. Aangezien ik voor eerst met de Skoda van start ging, stond de shakdown op het programma. Het was ook de 1ste meters ervaring opdoen voor mijn nieuwe co-piloot Matthias Canoot en dit meteen in een snelle wagen.  De wagen stelde ik af in afstemming met Fred aangezien zijn ervaring met de Skoda. Het eerste gevoel was dan ook positief na de 1st run, de 2de run had ik al beter gevoel i.v.m de grip van de banden. Bij het afsluiten van de shakedown stelden we enkel vast dat de auto raar lawaai maakte! Daarom werd er beslist om op vrijdag de turbo te vervangen voor de rally op zaterdag.

Op zaterdagmorgen kroop ik met een goed gevoel in de wagen om te starten op KP Schuiferskapelle. Meteen na de start merkte ik op dat de wagen niet het volle vermogen had op de lange stukken. Toch had ik geen slecht gevoel in de wagen. Na de eerste boucle op de service heb ik meteen overleg gepleegd met de engineer van SXM Skoda team. Uit de data leek alles ok. De 2de boucle reden we lek op kp Schuiferskapelle en moesten we een bandenwissel uitvoeren halfweg de kp waardoor we daar wat tijd verloren. We probeerden terug ons ritme te vinden en de auto wat meer aan te voelen. Op de laatste kp Oosthoek raken we in een coupure een steen en breekt het wiel af! Einde koers!! Door het snelle werk van de crew van SXM krijgen we de wagen toch in service om te wagen te herstellen. Hierdoor konden we een herstart aanvragen bij de organisatie. We kregen een 2de kans om onze wedstrijd toch nog volledig te kunnen afwerken.

Conclusie van de TAC Rally is dat we de Skoda heel goed hebben leren kennen maar niet voluit konden gaan. Dus kijk ik beetje met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd en zal ik toch moeten kijken om de wagen eens opnieuw aan de tand te voelen! Toch wil ik het team van SXM Competion bedanken voor het werk en professionaliteit van hun inzet! Dus tot binnenkort

RallyTime animated
VAS

Eddy & Matthias

RallyTime animated
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X