Tijdens het afgelopen weekend startte Christiaan Spelmans met veel ambitie in de TAC Rally in Tielt. Het team werd echter geconfronteerd met de grillige aard van de autosport. Ondanks enkele tegenvallers toonden ze heel wat veerkracht. Hun vastberadenheid leidde tot een spectaculaire inhaalrace die uiteindelijk resulteerde in een welverdiende tweede plaats in de 2WD Trophy.

“Afgelopen weekend stonden we in Tielt aan de start van de TAC Rally. Ondanks enkele tegenslagen wisten we een sterke prestatie neer te zetten,” vertelt Christiaan Spelmans. “Het was een rally vol ups en downs. We kwamen voor de overwinning maar helaas werden we geconfronteerd met een lekke band op KP Schuiferskapelle en in de 2de ronde op KP Ondank. Dit resulteerde in een aanzienlijk tijdverlies ten opzichte van Faustin Lahy.”

“In de namiddag konden we ons herpakken en begonnen we sterke tijden neer te zetten. Op de voorlaatste proef wisten we 14 seconden in te halen op Lahy waardoor we slechts 8,6 seconden achterstand hadden voor de start van de laatste proef. Echter gaf Lahy zich niet zomaar gewonnen. Ondanks een sterke eindsprint kwamen we uiteindelijk 3,6 seconden tekort voor de overwinning. Zo eindigden we toch nog op een mooie 2e plaats in de 2WD Trophy.”

BRC
RT2

KAMV
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X