In de 2WD Trophy bleef de strijd spannend tot de allerlaatste proef. Met een ultieme aanval op KP 2 Oosthoek, goed voor 14,21 km op snelheid, pakte Christiaan Spelmans nog 5″ terug op Faustin Lahy, maar die had net voldoende marge opgebouwd. Faustin Lahy won de TAC Rally met 3″6 voorsprong op titelverdediger Spelmans, die genekt werd door twee lekke banden. Jony Vande Walle eindigde op de derde plaats in zijn thuisrally.

De 26-jarige Faustin Lahy, die in Haspengouw de motor van zijn Clio RS brak, was erg blij met zijn overwinning in Tielt. “Het parcours is heel specifiek, glad en je hebt hier bijzonder weinig marge. Maar, het ging goed. We reden hier met de motor van de Clio die ik vorig jaar bestuurde en die hield het probleemloos vol,” vertelde de piloot uit Theux.

Christiaan Spelmans was de snelste op de proeven, maar twee lekke banden hebben hem de zege gekost. De Limburger moest tevreden zijn met de tweede plaats. Bruno de Wilde had uitzicht op het podium tot de mechaniek van de Clio hem in de steek liet. Dat geldt ook voor Stefaan T’joens, die door een kapotte bobijn op de allerlaatste proef nog werd gepasseerd door Jony Vande Walle. Zo eindigde de Vande Walle in zijn 10de TAC Rally toch nog op het podium met zijn Opel Astra. Paul Vanallemeersch werd 5de in zijn Opel Vectra, voor Eddy Buntinx met zijn vertrouwde Citroën Saxo, winnaar in klasse NAT3.

KAMV
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X