In de BRC Master Cup, de competitie die dit seizoen voor de eerste keer wordt georganiseerd voor rijders van 50 jaar en ouder, viel afgelopen weekend de beslissing in de Condroz Rally. Lange tijd leek Xavier Bouche op weg naar de overwinning met zijn Citroën C3 Rally2, maar de piloot uit Marche liet zich verrassen in zijn 31ste deelname. Op de laatste proef ging Bouche van de baan.

Daardoor ging de overwinning naar Jos Verstappen, die een foutloze wedstrijd afwerkte, mede dankzij de parcourskennis van Renaud Jamoul. “Ja, het helpt zeker om een ervaren navigator naast je te hebben. Het was mijn eerste Condroz en ik ben wel tevreden dat ik de valstrikken heb kunnen vermijden. Deze snelle proeven liggen me wel, maar het is zo verraderlijk.”

Dat ondervond Richard Pex, zijn kameraad die in Sankt-Vith de strijd bij de Masters won. “We waren op zaterdag heel goed bezig. 119 km ging het perfect, maar die laatste kilometer was er te veel aan. Drie bochten voor de finish van Solières kwam ik een fractie te snel uit een rechtse. We schoven van de baan aan hoge snelheid en reden drie wielen van de Citroën. Heel jammer, want ik amuseerde me geweldig.”

RallyTime animated
RT1

De tweede plaats in Hoei ging uiteindelijk naar Henri Schmelcher met zijn Porsche 991 GT3, voor Jimmy D’hondt, die zaterdagmiddag nog aan opgeven dacht. Met een derde plaats pakte de Truienaar voldoende punten om de allereerste BRC Master Cup te winnen.

“En dan te denken dat ik zaterdagmiddag dacht dat we moesten opgeven. Ik heb bijna twee proeven volledig zonder remmen gereden, omdat een remleiding achteraan afgescheurd was. Na de service waren de remproblemen nog niet meteen opgelost door lucht in de leidingen, maar daarna was alles opgelost. Maar, we hadden natuurlijk een pak tijd verloren. Het doet wel deugd dat de titel binnen is, want de laatste wedstrijden hadden we telkens pech. Nu kan ik met een gerust gemoed naar mijn thuisrally, de Rally van Zuid-Limburg volgend weekend!”

Patrick Deblauwe werd vierde met zijn Ford Escort, voor merkgenoot Christophe Kerkhove en VAS-kampioen Stefaan T’joens. Marijn Hoens werd zevende, voor Michel Vandergeeten, op zijn 69ste de routinier onder de Masters

RT2
RT1
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X