In de BRC Master Cup, de competitie die dit seizoen voor de eerste keer wordt georganiseerd voor rijders van 50 jaar en ouder, viel afgelopen weekend de beslissing in de Condroz Rally. Lange tijd leek Xavier Bouche op weg naar de overwinning met zijn Citroën C3 Rally2, maar de piloot uit Marche liet zich verrassen in zijn 31ste deelname. Op de laatste proef ging Bouche van de baan.

Daardoor ging de overwinning naar Jos Verstappen, die een foutloze wedstrijd afwerkte, mede dankzij de parcourskennis van Renaud Jamoul. “Ja, het helpt zeker om een ervaren navigator naast je te hebben. Het was mijn eerste Condroz en ik ben wel tevreden dat ik de valstrikken heb kunnen vermijden. Deze snelle proeven liggen me wel, maar het is zo verraderlijk.”

Dat ondervond Richard Pex, zijn kameraad die in Sankt-Vith de strijd bij de Masters won. “We waren op zaterdag heel goed bezig. 119 km ging het perfect, maar die laatste kilometer was er te veel aan. Drie bochten voor de finish van Solières kwam ik een fractie te snel uit een rechtse. We schoven van de baan aan hoge snelheid en reden drie wielen van de Citroën. Heel jammer, want ik amuseerde me geweldig.”

KAMV
VAS

De tweede plaats in Hoei ging uiteindelijk naar Henri Schmelcher met zijn Porsche 991 GT3, voor Jimmy D’hondt, die zaterdagmiddag nog aan opgeven dacht. Met een derde plaats pakte de Truienaar voldoende punten om de allereerste BRC Master Cup te winnen.

“En dan te denken dat ik zaterdagmiddag dacht dat we moesten opgeven. Ik heb bijna twee proeven volledig zonder remmen gereden, omdat een remleiding achteraan afgescheurd was. Na de service waren de remproblemen nog niet meteen opgelost door lucht in de leidingen, maar daarna was alles opgelost. Maar, we hadden natuurlijk een pak tijd verloren. Het doet wel deugd dat de titel binnen is, want de laatste wedstrijden hadden we telkens pech. Nu kan ik met een gerust gemoed naar mijn thuisrally, de Rally van Zuid-Limburg volgend weekend!”

Patrick Deblauwe werd vierde met zijn Ford Escort, voor merkgenoot Christophe Kerkhove en VAS-kampioen Stefaan T’joens. Marijn Hoens werd zevende, voor Michel Vandergeeten, op zijn 69ste de routinier onder de Masters

63ste OVV
RallyTime animated
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X