De 2WD Trophy werd in de Condroz Rally gedomineerd door Maxime De Fina en Valentin Toonaard, de navigator uit Wanzoul. Met hun Peugeot 206 moesten ze vorig jaar opgeven door een motorbreuk. Deze keer bleef de 28-jarige Luikenaar gespaard van problemen. Hij won met ruim 7’16” voorsprong op Laurent Vanton met zijn Citroën C2- R2 Max.

De derde plaats was voor Stefaan T’Joens, die daarmee de leiding in het kampioenschap overneemt van Bruno de Wilde, vijfde voor eigen publiek in Hoei. De beide titelkandidaten kenden een bewogen wedstrijd, maar ze houden het spannend, want T’Joens trekt naar Spa met een voorsprong van 3 punten op de Wilde.

“Op zaterdag hadden we een warm momentje in Marchin, waar ik net een elektriciteitspaal miste. Verder hadden we ook een lekke band. Het belangrijkste was voor Bruno te finishen en dat is gelukt. Afspraak in Spa,” vertelde Stefaan T’Joens.

KAMV
Stannic

Bruno de Wilde is nog niet zeker dat hij in Spa aan de start komt. “Onze Honda heeft hier wel afgezien en het budget is ook krap, maar ik zal er alles aan doen om mijn titelkansen te kunnen verdedigen. Hier hadden we al snel problemen. Een aandrijfas kwam los, daarna reed ik zondag lek in Ouffet en kort na de start in Modave kon ik geen gas meer geven en moest ik uitstappen om de gaskabel te herstellen. Kortom, we verloren een pak tijd. Stefaan heeft een paar punten voorsprong in het kampioenschap…”

Stannic_animatie
KAMV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X