De 2WD Trophy werd in de Condroz Rally gedomineerd door Maxime De Fina en Valentin Toonaard, de navigator uit Wanzoul. Met hun Peugeot 206 moesten ze vorig jaar opgeven door een motorbreuk. Deze keer bleef de 28-jarige Luikenaar gespaard van problemen. Hij won met ruim 7’16” voorsprong op Laurent Vanton met zijn Citroën C2- R2 Max.

De derde plaats was voor Stefaan T’Joens, die daarmee de leiding in het kampioenschap overneemt van Bruno de Wilde, vijfde voor eigen publiek in Hoei. De beide titelkandidaten kenden een bewogen wedstrijd, maar ze houden het spannend, want T’Joens trekt naar Spa met een voorsprong van 3 punten op de Wilde.

“Op zaterdag hadden we een warm momentje in Marchin, waar ik net een elektriciteitspaal miste. Verder hadden we ook een lekke band. Het belangrijkste was voor Bruno te finishen en dat is gelukt. Afspraak in Spa,” vertelde Stefaan T’Joens.

BRC
VAS

Bruno de Wilde is nog niet zeker dat hij in Spa aan de start komt. “Onze Honda heeft hier wel afgezien en het budget is ook krap, maar ik zal er alles aan doen om mijn titelkansen te kunnen verdedigen. Hier hadden we al snel problemen. Een aandrijfas kwam los, daarna reed ik zondag lek in Ouffet en kort na de start in Modave kon ik geen gas meer geven en moest ik uitstappen om de gaskabel te herstellen. Kortom, we verloren een pak tijd. Stefaan heeft een paar punten voorsprong in het kampioenschap…”

KAMV
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X