De 2WD Trophy werd in de Condroz Rally gedomineerd door Maxime De Fina en Valentin Toonaard, de navigator uit Wanzoul. Met hun Peugeot 206 moesten ze vorig jaar opgeven door een motorbreuk. Deze keer bleef de 28-jarige Luikenaar gespaard van problemen. Hij won met ruim 7’16” voorsprong op Laurent Vanton met zijn Citroën C2- R2 Max.

De derde plaats was voor Stefaan T’Joens, die daarmee de leiding in het kampioenschap overneemt van Bruno de Wilde, vijfde voor eigen publiek in Hoei. De beide titelkandidaten kenden een bewogen wedstrijd, maar ze houden het spannend, want T’Joens trekt naar Spa met een voorsprong van 3 punten op de Wilde.

“Op zaterdag hadden we een warm momentje in Marchin, waar ik net een elektriciteitspaal miste. Verder hadden we ook een lekke band. Het belangrijkste was voor Bruno te finishen en dat is gelukt. Afspraak in Spa,” vertelde Stefaan T’Joens.

KAMV
RT1

Bruno de Wilde is nog niet zeker dat hij in Spa aan de start komt. “Onze Honda heeft hier wel afgezien en het budget is ook krap, maar ik zal er alles aan doen om mijn titelkansen te kunnen verdedigen. Hier hadden we al snel problemen. Een aandrijfas kwam los, daarna reed ik zondag lek in Ouffet en kort na de start in Modave kon ik geen gas meer geven en moest ik uitstappen om de gaskabel te herstellen. Kortom, we verloren een pak tijd. Stefaan heeft een paar punten voorsprong in het kampioenschap…”

RallyTime animated
RT2
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X