De 2WD Trophy werd in de Condroz Rally gedomineerd door Maxime De Fina en Valentin Toonaard, de navigator uit Wanzoul. Met hun Peugeot 206 moesten ze vorig jaar opgeven door een motorbreuk. Deze keer bleef de 28-jarige Luikenaar gespaard van problemen. Hij won met ruim 7’16” voorsprong op Laurent Vanton met zijn Citroën C2- R2 Max.

De derde plaats was voor Stefaan T’Joens, die daarmee de leiding in het kampioenschap overneemt van Bruno de Wilde, vijfde voor eigen publiek in Hoei. De beide titelkandidaten kenden een bewogen wedstrijd, maar ze houden het spannend, want T’Joens trekt naar Spa met een voorsprong van 3 punten op de Wilde.

“Op zaterdag hadden we een warm momentje in Marchin, waar ik net een elektriciteitspaal miste. Verder hadden we ook een lekke band. Het belangrijkste was voor Bruno te finishen en dat is gelukt. Afspraak in Spa,” vertelde Stefaan T’Joens.

RallyTime animated
RT2

Bruno de Wilde is nog niet zeker dat hij in Spa aan de start komt. “Onze Honda heeft hier wel afgezien en het budget is ook krap, maar ik zal er alles aan doen om mijn titelkansen te kunnen verdedigen. Hier hadden we al snel problemen. Een aandrijfas kwam los, daarna reed ik zondag lek in Ouffet en kort na de start in Modave kon ik geen gas meer geven en moest ik uitstappen om de gaskabel te herstellen. Kortom, we verloren een pak tijd. Stefaan heeft een paar punten voorsprong in het kampioenschap…”

BRC
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X