Covid restricties en verschuivingen op de kalender noodzaakten organisator TRCH om zowel in 2020 als in 2021 het evenement af te gelasten. Maar… op 13 november 2022 is het dan eindelijk zover en zijn we toe aan de zesde editie van de Rally van Zuid-Limburg.

Alle omstandigheden heb je niet steeds in de hand. Gehouden amper één week na een dramatische Rally van de Condroz, weliswaar een BK-Rally en dus een heel andere organisatie, zullen pers en overheden waarschijnlijk het evenement met een zekere interesse volgen.

De Topspeed Rallyclub Haspengouw pikt ondertussen de draad terug op met een wedstrijd die negen klassementsproeven in lijn telt, met drie KP’s verdeeld over drie ronden. In totaal zal het gaan over een honderdtal kilometers en de namen van de proeven klinken vertrouwd in de oren: Gelmen, Kerkom en Borlo. Maar elke vergelijking met de pre-Corona wedstrijden houdt daar dan ook op, verzekert de organisatie. De drie proeven die worden gereden kennen een onuitgegeven parkoers waarbij in Gelmen nog elementen van vroeger werden behouden, maar Kerkom en Borlo worden in omgekeerde richting gereden… Het rallycentrum is opnieuw gevestigd in de gebouwen van Group Nivelles op het industrieterrein in Gingelom.

VAS
63ste OVV

Blikvanger wordt ongetwijfeld weer thuisrijder Kris Princen,die met Bram Eelbode op de co-stoel, aantreedt met de Citroën DS3 WRC. Hij zal vooral tegenstand krijgen van lokale held Jimmy D’Hondt op de Fiesta, en moet ook op zijn hoede zijn voor Johan Dekens en de krachtige Porsche GT3 en de nooit te onderschatten Patrick Diels (BMW1).

Als deze heren struikelen dan staan er heel wat kandidaten te wachten om hun plaats op het podium in te nemen. Uit de vloot aan Mitsubishi Evo wagens kunnen we o.a. Hein Jonkers, Jan Jacobs, Greg Vandevelde, Eddy Vandevelde en Xavier Beel als kandidaten voor de ereplaatsen naar voren schuiven.

Jonas Langenakens wil zich dan weer gewoon komen amuseren met de BMW E30 M3.

Een aantal West-Vlaamse kleppers komen niet aan de start en dat betekent dat de kampioenschapsstand op zondagavond wel eens door elkaar kan worden geschud en dat bij de Historics de strijd nog alle kanten uit kan.

RT2
RT1
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X