Aanstaande zaterdag en zondag vindt de 21e editie van de Hemicuda Rally plaats, voor het eerst in een tweedaags format. Op zaterdagavond staan vanaf 18 uur twee proloog klassementsproeven op het programma. De gemeente Middelkerke verleende haar toestemming voor de proeven in Slijpe en Leffinge, typische Polderproeven, samen goed voor 15 kilometer tegen de klok. Op zondag starten de teams volgens het klassement van zaterdag en rijden ze drie ronden over de traditionele proeven van Houthulst, Kortemark en Koekelare – samen goed voor 95 kilometer voor het klassement.

Op een droog wegdek doen de Porsches het traditioneel zeer goed op de snelle klassementsproeven van de Hemicuda Rally. Gunther Monnens, de winnaar van de vorige editie, zal zeker wedijveren met die andere Porschist – Andy Lefevere, die afgelopen week-end nog de Rally 4 Porsche won. Andere GT-wagens zijn de Renault Alpine van Stefaan Prinzie en van Chris Vandamme – het parkoers zou deze wagens uitermate goed moeten liggen. Maar bij typisch herfstweer zal er ernstig rekening moeten gehouden worden met de voor rally gebouwde “R5” wagens van Pieter Jan Michiel Cracco, Bert Coene en Jeoffrey Lerminez. Cracco is een vaste waarde in de top van het Belgisch rallykampioenschap en reed eerder dit jaar een paar knappe tijden in de WRC Rally van Ieper. Maar ook de grote groep Mitsubishi Lancer piloten zal zich niet laten doen – daar is het uitkijken naar Philip Barbier, maar vooral ook naar Kurt Boone, die recent uitermate sterk presteerde in een paar Waalse wedstrijden.

Naast moderne wagens komen ook heel wat Historic wagens aan de start. Spektakelman Paul Lietaer kon de Hemicuda Rally nog nooit op zijn naam schrijven, misschien lukt het hem dit jaar in de prachtige Opel Ascona 400. Concurrentie krijgt hij zeker van Stefaan Stouf, die kiest voor de betrouwbare Ford Escort. Maar ook Nick Toorré, Claude Debue en Tom Tytgat zullen er alles aan doen om zich in de Historic-debatten te mengen.

BRC
VAS

Niet minder dan 137 teams schreven zich in voor deze wedstrijd die in aanmerking komt voor het regionaal rallykampioenschap. Het rallycentrum, dat vrij toegankelijk is, bevindt zich traditioneel op de site van Bouwmaterialen Willaert te Koekelare – (ingang via Atlasstraat te Koekelare). De winnaar van de Hemicuda Rally wordt op zondagavond om 17 uur op het Podium verwacht.

VAS
RallyTime animated
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X