Aanstaande zaterdag en zondag vindt de 21e editie van de Hemicuda Rally plaats, voor het eerst in een tweedaags format. Op zaterdagavond staan vanaf 18 uur twee proloog klassementsproeven op het programma. De gemeente Middelkerke verleende haar toestemming voor de proeven in Slijpe en Leffinge, typische Polderproeven, samen goed voor 15 kilometer tegen de klok. Op zondag starten de teams volgens het klassement van zaterdag en rijden ze drie ronden over de traditionele proeven van Houthulst, Kortemark en Koekelare – samen goed voor 95 kilometer voor het klassement.

Op een droog wegdek doen de Porsches het traditioneel zeer goed op de snelle klassementsproeven van de Hemicuda Rally. Gunther Monnens, de winnaar van de vorige editie, zal zeker wedijveren met die andere Porschist – Andy Lefevere, die afgelopen week-end nog de Rally 4 Porsche won. Andere GT-wagens zijn de Renault Alpine van Stefaan Prinzie en van Chris Vandamme – het parkoers zou deze wagens uitermate goed moeten liggen. Maar bij typisch herfstweer zal er ernstig rekening moeten gehouden worden met de voor rally gebouwde “R5” wagens van Pieter Jan Michiel Cracco, Bert Coene en Jeoffrey Lerminez. Cracco is een vaste waarde in de top van het Belgisch rallykampioenschap en reed eerder dit jaar een paar knappe tijden in de WRC Rally van Ieper. Maar ook de grote groep Mitsubishi Lancer piloten zal zich niet laten doen – daar is het uitkijken naar Philip Barbier, maar vooral ook naar Kurt Boone, die recent uitermate sterk presteerde in een paar Waalse wedstrijden.

Naast moderne wagens komen ook heel wat Historic wagens aan de start. Spektakelman Paul Lietaer kon de Hemicuda Rally nog nooit op zijn naam schrijven, misschien lukt het hem dit jaar in de prachtige Opel Ascona 400. Concurrentie krijgt hij zeker van Stefaan Stouf, die kiest voor de betrouwbare Ford Escort. Maar ook Nick Toorré, Claude Debue en Tom Tytgat zullen er alles aan doen om zich in de Historic-debatten te mengen.

Stannic_animatie
BRC

Niet minder dan 137 teams schreven zich in voor deze wedstrijd die in aanmerking komt voor het regionaal rallykampioenschap. Het rallycentrum, dat vrij toegankelijk is, bevindt zich traditioneel op de site van Bouwmaterialen Willaert te Koekelare – (ingang via Atlasstraat te Koekelare). De winnaar van de Hemicuda Rally wordt op zondagavond om 17 uur op het Podium verwacht.

VAS
RT2
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X