Gino Bux – BRC 2023

“De finesses van het project heb ik nog niet bestudeerd. Het positieve is dat de organisatoren hun BRC-status kunnen behouden en dat er enkele nieuwe wedstrijden aan de kalender worden toegevoegd. Dat wordt heel interessant. Ik ben ervan overtuigd dat de Rally of Bertrix een schitterend parcours zal hebben. In de Aarova Rally 2020 was ik ouvreur voor Adrian Fernémont, maar verder ken ik het parcours niet en van de Rallye des Ardennes hoor ik veel goeds. Het biedt ons als rijders de mogelijkheid om geografisch een optimaal gespreid programma op te stellen. We kunnen de wedstrijden kiezen in functie van de belangen van onze partners, terwijl het als rijder altijd een uitdaging is om een nieuw parcours te ontdekken. Het klopt wel dat iemand die alle wedstrijden kan rijden, een grotere kans heeft op een goed resultaat in de 2 Cup-wedstrijden, maar anderzijds heb je dan ook de verdienste dat je meer wedstrijden hebt gereden. Een kalender is altijd een compromis. Ik zie veel mogelijkheden.”