De East Belgian Rally vormde dit weekend het decor voor de 8ste manche van het Junior Belgian Rally Championship. In de Oostkantons beleefden we de wederopstanding van Tom Rensonnet, die de wedstrijd volledig domineerde en een prachtige 7de plaats behaalde. Gilles Pyck strandde op de tweede plaats, voor Charles Munster.

Nadat Tom Rensonnet forfait gaf voor de Omloop van Vlaanderen, was het afwachten hoe de piloot van het RACB National Team aan de start zou komen. Zelf was hij er gerust in.

“Na Ieper heb ik meer dan een week moeten recupereren en had ik enorm veel pijn aan de bouten die nog in mijn been zitten. Ik was fysiek niet klaar om de Omloop van Vlaanderen te rijden, maar de voorbije maand heb ik keihard gewerkt aan mijn conditie en kracht. Ik voel me veel beter om hier van start te gaan,” vertelde de piloot van het RACB National Team, die op pad gestuurd werd met één opdracht: winnen.

RallyTime animated
RT2

En, hij loste de verwachtingen in. Met 10 snelste tijden en een 7de plaats algemeen, domineerde hij de strijd bij de jongeren. “Het was mijn eerste kennismaking met de East Belgian Rally. Wat een machtig parcours. Zo snel! Ik heb me geweldig geamuseerd. Ik voel me goed op dit soort parcours. Ik heb niet de indruk dat ik overdreven risico’s heb genomen om deze tijden te klokken. Het liep gewoon vlot, ook al was het een bijzonder moeilijke wedstrijd door de wisselvallige weersomstandigheden. Het kampioenschap is nog niet beslist,” aldus Tom Rensonnet.

Gilles Pyck moest tevreden zijn met de tweede plaats. “Voor mij was het ook mijn eerste deelname aan de East Belgian Rally en een kennismaking met het parcours. In het begin van de wedstrijd verloor ik het contact met Tom door een gedwongen bandenwissel. Door een lekke band moest ik twee regenbanden leggen achteraan. Daarmee was de auto niet stabiel op de snelle stukken. Ook in de tweede lus reden we nog lek. Maar, ik zoek geen excuses. Tom was vandaag de snelste,” bekende Gilles Pyck, die op 1’18” van de winnaar op de 10de plaats algemeen eindigde.

Charly Munster, regerend Junior-kampioen, eindigde 44″ verder op de derde plaats met zijn Opel Corsa Rally4. “In het begin was ik aan het zoeken naar het vertrouwen. Zeker door de regen was het soms moeilijk, maar het gevoel werd steeds beter. Stilaan komt het terug.”

Ook de Clio’s Rally5 van de Clio Trophy ging weer erg hard. Benoit Verlinde eindigde nipt op de vierde plaats, 1″4 voor Casper Nielsen. Voor Verlinde was dit ook voldoende om de titel in de Clio Trophy te pakken. Lander Depotter en Maxim Decock, die zijn comeback maakte na zijn sortie in de Rally van Wallonië, sloten het klassement bij de jongeren. Nikolai Bruyneel ging immers van de baan.

RT1
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X