In de BRC Master Cup ging in de East Belgian Rally voor de tweede keer dit seizoen de hoofdprijs naar een Nederlander, maar deze keer niet naar Jos Verstappen. De voormalige F1-coureur was goed op weg naar een plaats in de Top 5 algemeen, tot hij in Burg-Reuland voor de tweede keer van de baan ging. Deze keer definitief, want de ophanging links vooraan overleefde de klap in de gracht niet.

We hadden Jimmy D’hondt verwacht om de leiding over te nemen, maar de Ford-rijder uit Sint-Truiden liet in de slotronde veel tijd liggen. “Het dashboard gaf een alarm voor de motor. Ik kreeg van het team te horen dat ik verder mocht aanvallen, maar ik was in paniek en ik wilde de motor niet stuk rijden. Dus ging ik toch van het gas. Het heeft nogal wat tijd gekost, maar ik ben wel blij dat we de finish gehaald hebben,” aldus D’hondt, die pas 5de werd.

De zege ging naar Richard Pex, die op zijn 59ste zijn eerste trofee veroverde in de rallysport. “Wat een mooie en uitdagende rally. Zo moeilijk, zo snel, maar ook zo plezant! Ik amuseer me geweldig en weer geen schrammetje op de auto. We reden hier met een ander notasysteem, op basis van de versnellingen. Dat systeem, ook gebruikt door Jos Verstappen, kan ik makkelijker verwerken,” aldus Richard Pex, die duidelijk geniet van zijn nieuwe hobby.

BRC
RT1

Alain Litt stuurde zijn Skoda Fabia R5 naar de tweede plaats, voor Chris Vandamme in de Alpine A110 RGT. Tim Van Parijs pakte de vierde plaats, deze keer niet met zijn Porsche, maar met een kleine Renault Clio Rally5. Steve Vanbellingen werd 6de, voor de Duitstalige Historic-piloten Reiner Feltes en Rainer Hermann.

VAS
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X