In de BRC Master Cup ging in de East Belgian Rally voor de tweede keer dit seizoen de hoofdprijs naar een Nederlander, maar deze keer niet naar Jos Verstappen. De voormalige F1-coureur was goed op weg naar een plaats in de Top 5 algemeen, tot hij in Burg-Reuland voor de tweede keer van de baan ging. Deze keer definitief, want de ophanging links vooraan overleefde de klap in de gracht niet.

We hadden Jimmy D’hondt verwacht om de leiding over te nemen, maar de Ford-rijder uit Sint-Truiden liet in de slotronde veel tijd liggen. “Het dashboard gaf een alarm voor de motor. Ik kreeg van het team te horen dat ik verder mocht aanvallen, maar ik was in paniek en ik wilde de motor niet stuk rijden. Dus ging ik toch van het gas. Het heeft nogal wat tijd gekost, maar ik ben wel blij dat we de finish gehaald hebben,” aldus D’hondt, die pas 5de werd.

De zege ging naar Richard Pex, die op zijn 59ste zijn eerste trofee veroverde in de rallysport. “Wat een mooie en uitdagende rally. Zo moeilijk, zo snel, maar ook zo plezant! Ik amuseer me geweldig en weer geen schrammetje op de auto. We reden hier met een ander notasysteem, op basis van de versnellingen. Dat systeem, ook gebruikt door Jos Verstappen, kan ik makkelijker verwerken,” aldus Richard Pex, die duidelijk geniet van zijn nieuwe hobby.

VAS
KAMV

Alain Litt stuurde zijn Skoda Fabia R5 naar de tweede plaats, voor Chris Vandamme in de Alpine A110 RGT. Tim Van Parijs pakte de vierde plaats, deze keer niet met zijn Porsche, maar met een kleine Renault Clio Rally5. Steve Vanbellingen werd 6de, voor de Duitstalige Historic-piloten Reiner Feltes en Rainer Hermann.

BRC
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X