In de BRC Master Cup ging in de East Belgian Rally voor de tweede keer dit seizoen de hoofdprijs naar een Nederlander, maar deze keer niet naar Jos Verstappen. De voormalige F1-coureur was goed op weg naar een plaats in de Top 5 algemeen, tot hij in Burg-Reuland voor de tweede keer van de baan ging. Deze keer definitief, want de ophanging links vooraan overleefde de klap in de gracht niet.

We hadden Jimmy D’hondt verwacht om de leiding over te nemen, maar de Ford-rijder uit Sint-Truiden liet in de slotronde veel tijd liggen. “Het dashboard gaf een alarm voor de motor. Ik kreeg van het team te horen dat ik verder mocht aanvallen, maar ik was in paniek en ik wilde de motor niet stuk rijden. Dus ging ik toch van het gas. Het heeft nogal wat tijd gekost, maar ik ben wel blij dat we de finish gehaald hebben,” aldus D’hondt, die pas 5de werd.

De zege ging naar Richard Pex, die op zijn 59ste zijn eerste trofee veroverde in de rallysport. “Wat een mooie en uitdagende rally. Zo moeilijk, zo snel, maar ook zo plezant! Ik amuseer me geweldig en weer geen schrammetje op de auto. We reden hier met een ander notasysteem, op basis van de versnellingen. Dat systeem, ook gebruikt door Jos Verstappen, kan ik makkelijker verwerken,” aldus Richard Pex, die duidelijk geniet van zijn nieuwe hobby.

KAMV
RT1

Alain Litt stuurde zijn Skoda Fabia R5 naar de tweede plaats, voor Chris Vandamme in de Alpine A110 RGT. Tim Van Parijs pakte de vierde plaats, deze keer niet met zijn Porsche, maar met een kleine Renault Clio Rally5. Steve Vanbellingen werd 6de, voor de Duitstalige Historic-piloten Reiner Feltes en Rainer Hermann.

BRC
Stannic
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X