In de East Belgian Rally kende de 2WD Trophy een verrassende ontknoping. Na de diskwalificatie van Jonathan Georges, die aanvankelijk leek te winnen, ging het maximum van de punten naar Bruno de Wilde, die de leiding neemt voor zijn thuisrally, de Condroz.

Jonathan Georges was zich van geen kwaad bewust. De 37-jarige piloot uit Vielsalm, die kwam proefdraaien voor de Clio Trophy 2023, domineerde met zijn Renault Clio Rally5 de 2WD Trophy op straatbanden. Alleen… is de Clio Rally5 geen wagen waarmee je kan rijden in de 2WD Trophy wegens de turbomotor.

De overwinning had naar Jony Van de Walle kunnen gaan, maar de oranje Opel Astra werd op de voorlaatste proef aan de kant gezet met een stroompanne. Een bout van de alternator brak af. Jammer, want Van de Walle stond op dat moment knap tweede.

Stannic
RallyTime animated

Zo recupereerde Bruno de Wilde de overwinning. Een opsteker voor de Honda-rijder uit Strée, die opnieuw de leiding neemt in de tussenstand. “We hebben na de Omloop van Vlaanderen toch drie dagen werk gehad om de Honda terug klaar te stomen voor deze wedstrijd. Ik ben blij dat we hier konden rijden, want dit is een machtig mooie rally. Wat een proeven! Ik kan nu als leider naar de Condroz Rally, mijn thuiswedstrijd die ik al drie keer gereden heb,” vertelde Bruno de Wilde.

Stefaan Tjoens blijft met een tweede plaats perfect in de running voor de titel, want zijn achterstand bedraagt slechts 2 punten. “Twee proeven voor de finish stonden we nog 10″ voor Bruno, maar in het donker was hij sneller. Alles blijft echter mogelijk. Afspraak in de Condroz,” aldus de Clio-rijder.

Kevin Lepaily werd derde en Cédric Schmidt vierde voor Jasper Boutte  die de top 5 vervolledigde.

RT2
RT1
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X