In de East Belgian Rally kende de 2WD Trophy een verrassende ontknoping. Na de diskwalificatie van Jonathan Georges, die aanvankelijk leek te winnen, ging het maximum van de punten naar Bruno de Wilde, die de leiding neemt voor zijn thuisrally, de Condroz.

Jonathan Georges was zich van geen kwaad bewust. De 37-jarige piloot uit Vielsalm, die kwam proefdraaien voor de Clio Trophy 2023, domineerde met zijn Renault Clio Rally5 de 2WD Trophy op straatbanden. Alleen… is de Clio Rally5 geen wagen waarmee je kan rijden in de 2WD Trophy wegens de turbomotor.

De overwinning had naar Jony Van de Walle kunnen gaan, maar de oranje Opel Astra werd op de voorlaatste proef aan de kant gezet met een stroompanne. Een bout van de alternator brak af. Jammer, want Van de Walle stond op dat moment knap tweede.

Stannic_animatie
RT2

Zo recupereerde Bruno de Wilde de overwinning. Een opsteker voor de Honda-rijder uit Strée, die opnieuw de leiding neemt in de tussenstand. “We hebben na de Omloop van Vlaanderen toch drie dagen werk gehad om de Honda terug klaar te stomen voor deze wedstrijd. Ik ben blij dat we hier konden rijden, want dit is een machtig mooie rally. Wat een proeven! Ik kan nu als leider naar de Condroz Rally, mijn thuiswedstrijd die ik al drie keer gereden heb,” vertelde Bruno de Wilde.

Stefaan Tjoens blijft met een tweede plaats perfect in de running voor de titel, want zijn achterstand bedraagt slechts 2 punten. “Twee proeven voor de finish stonden we nog 10″ voor Bruno, maar in het donker was hij sneller. Alles blijft echter mogelijk. Afspraak in de Condroz,” aldus de Clio-rijder.

Kevin Lepaily werd derde en Cédric Schmidt vierde voor Jasper Boutte  die de top 5 vervolledigde.

KAMV
Stannic_animatie
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X