Deze testsessie begint op donderdag 22 september om 17.00 uur en eindigt +/- om 22.00 uur. Tijdens deze testsessie zullen de deelnemers aan de East Belgian Rally hun wagen optimaal kunnen afstellen voor het evenement van zaterdag op een gevarieerd parcours van 5 km.

Het centrum voor de deelnemers en de start bevinden zich in het dorp RODT bij St.Vith. De deelnemers leggen een eerste lus af, waarbij ze het eerste kleine toeschouwerspunt (1) met een haarspeldbocht passeren. Bij het tweede, grote toeschouwerspunt (2) zijn er optimale parkeermogelijkheden en veel ruimte voor de toeschouwers. Hier zullen we zien wie het beste rempunt vindt om de scherpe bocht naar rechts na een lang snel recht stuk te passeren.

U kan dit punt het best bereiken in noordelijke richting  via de brede rijksweg (ringweg RODT) en zo bij de grote parkeerplaatsen rechtstreeks aankomen.

RT2
Stannic

De servicezone SERVICE 1 voor de deelnemers ligt midden in het dorp. Toeschouwers kunnen deze ruimte betreden en zien hoe de teams hun auto’s optimaliseren. (Een tweede SERVICE 2-gebied is voorzien als reserve). Wij verzoeken het publiek de verboden zones (zie plan) te vermijden en altijd in de aangewezen veilige toeschouwerszones te gaan staan. Volg te allen tijde de instructies van de stewards en marshals.

Gelieve de privé-eigendom van de bewoners te respecteren en niet wild te parkeren voor ingangen van garages of op privéterreinen. Het spreekt vanzelf dat u ook geen afval langs de route mag achterlaten. Gebruik de aangewezen parkeerplaatsen en laat altijd voldoende ruimte voor de hulpdiensten!

Zo wordt deze avond voor iedereen een geweldig sportevenement dat je niet mag missen. De organisatoren van AMC St. Vith en TAC Tielt danken u voor de goede samenwerking met de plaatselijke autoriteiten en clubs.

Stannic_animatie
RT1
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X