Deze testsessie begint op donderdag 22 september om 17.00 uur en eindigt +/- om 22.00 uur. Tijdens deze testsessie zullen de deelnemers aan de East Belgian Rally hun wagen optimaal kunnen afstellen voor het evenement van zaterdag op een gevarieerd parcours van 5 km.

Het centrum voor de deelnemers en de start bevinden zich in het dorp RODT bij St.Vith. De deelnemers leggen een eerste lus af, waarbij ze het eerste kleine toeschouwerspunt (1) met een haarspeldbocht passeren. Bij het tweede, grote toeschouwerspunt (2) zijn er optimale parkeermogelijkheden en veel ruimte voor de toeschouwers. Hier zullen we zien wie het beste rempunt vindt om de scherpe bocht naar rechts na een lang snel recht stuk te passeren.

U kan dit punt het best bereiken in noordelijke richting  via de brede rijksweg (ringweg RODT) en zo bij de grote parkeerplaatsen rechtstreeks aankomen.

RT1
RallyTime animated

De servicezone SERVICE 1 voor de deelnemers ligt midden in het dorp. Toeschouwers kunnen deze ruimte betreden en zien hoe de teams hun auto’s optimaliseren. (Een tweede SERVICE 2-gebied is voorzien als reserve). Wij verzoeken het publiek de verboden zones (zie plan) te vermijden en altijd in de aangewezen veilige toeschouwerszones te gaan staan. Volg te allen tijde de instructies van de stewards en marshals.

Gelieve de privé-eigendom van de bewoners te respecteren en niet wild te parkeren voor ingangen van garages of op privéterreinen. Het spreekt vanzelf dat u ook geen afval langs de route mag achterlaten. Gebruik de aangewezen parkeerplaatsen en laat altijd voldoende ruimte voor de hulpdiensten!

Zo wordt deze avond voor iedereen een geweldig sportevenement dat je niet mag missen. De organisatoren van AMC St. Vith en TAC Tielt danken u voor de goede samenwerking met de plaatselijke autoriteiten en clubs.

KAMV
VAS
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X