Door zijn vierde zege op rij eiste Yannick Vrielink de titel op in de GR Yaris Challenge. Met een prachtige tiende plaats in het algemeen klassement van de sterk bezette Eurol Hellendoorn Rally was Vrielink zijn vijf concurrenten in de challenge te snel af. Maar niet alleen Vrielink wist de elementen te trotseren, ook de andere Yaris-coureurs beleefden veel plezier aan Nederlands bekendste rally.

De deelnemers aan de GR Yaris Challenge verrasten de tienduizenden bezoekers aan de Eurol Hellendoorn Rally met hun spectaculaire doorkomsten en snelle tijden. In het uitermate sterke deelnemersveld van 90 teams waren de GR Yaris-equipes vaak in de top-20 van de uitslagentabellen te vinden, met als uitschieter Yannick Vrielink. Vrielink behaalde zijn vierde achtereenvolgende overwinning en liet zo geen twijfel over zijn welverdiende titel. Achter Vrielink was lange tijd Eduard Eertink de tweede Yaris-rijder in de rangschikking, op de 17e plaats overall, voordat hij in Ypelo, vlak bij zijn woonplaats Wierden op de 14e klassementsproef van de weg raakte. Hij moest de strijd staken. HP Meilink eiste zo de tweede plaats op voor Niek Oude Luttikhuis. Roel van der Zanden (4e) en Jan Roenhorst (5e) zorgden ervoor dat de betrouwbaarheid van de GR Yaris weer werd onderstreept want de Eurol Hellendoorn Rally werd mede door de wisselende weersomstandigheden door vrijwel alle deelnemers als lastig gekwalificeerd.

De Eurol Hellendoorn Rally telde 16 klassementsproeven. Grote trekpleister was Jos Verstappen, maar de overall zege ging naar de Franse topcoureur Stéphane Lefebvre, op de voet gevolgd door Hans Weijs, de initiator van de GR Yaris Challenge! De volgende en laatste ronde van het Nederlands Rallykampioenschap en dus ook van de GR Yaris Challenge is de Rocar-Tech Twente Rally, op zaterdag 15 en zondag 16 oktober.

RT1
RT2

KAMV
RallyTime animated
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X