Puur cijfermatig hadden Pieter-Jan Michiel Cracco en Jasper Vermeulen op meer gehoopt dan de vijfde plaats in de Omloop van Vlaanderen. Maar in zijn leerproces met de Hyundai heeft hij het voorbije weekend een grote stap voorwaarts gezet.

Twee weken na de Ypres Rally werd in Roeselare de Omloop van Vlaanderen georganiseerd.  Beide rally’s worden op goed 24 km van elkaar georganiseerd, toch zijn beide rally’s totaal verschillend.  Van de Omloop is geweten dat de wegen er niet altijd de beste grip geven. Dat in combinatie met de wisselvallige weersomstandigheden baarde menig rijder het voorbije weekend zorgen.  Dat was ook het geval voor Pieter-Jan Michiel Cracco die luttele minuten voor de start zijn slicks inruilde voor regenbanden. “Het zorgde voor een moeizame start. Er was haast geen grip en de wagen deed niet wat ik wou dat hij deed. Eén keer mispakte ik me bijna maar gelukkig kon ik corrigeren. Tijdens de laatste rit op vrijdagavond dampte de voorruit aan waardoor de zichtbaarheid quasi nul was. Na vijf ritten was de rally voor ons eigenlijk al gereden. De kloof met de vierde plaats was aanzienlijk net als mijn voorsprong op mijn eerste achtervolger. En dus begonnen we op zaterdag met experimenteren en keken we niet meer naar het klassement. We hebben met succes enkele afstellingen geprobeerd waardoor we in de tweede lus één keer de tweede en twee keer de derde tijd reden. De Hyundai is een fantastische wagen maar net omdat hij zo competitief is, is het ook een complexe wagen. Hij is zodanig gevoelig aan de setup dat het jammer is om te begrijpen waarom hij minder is. Je zou eigenlijk op een wiskundige manier moeten kunnen berekenen hoe de bochten erbij liggen. Op het einde van de rally ben ik tevreden met die vijfde plaats. Alles wat ik hier opstak neem ik mee naar de East Belgian Rally”, zegt Pieter-Jan Michiel Cracco.

63ste OVV
Stannic_animatie
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X