Charles Munster en Pascaud Loris (Opel Corsa Rally4) ontbrak het een groot deel van de wedstrijd aan vertrouwen door de combinatie van constant wisselende weersomstandigheden en het gebrek aan grip. En toch eindigde Munster tweede in de Stellantis Cup en was hij derde in het Junior BRC.

Eén week na de Terre de Lozère moest Charles Munster de switch maken van gravel naar asfalt. De eerste regen sinds enkele weken zorgde ervoor dat de grip constant veranderde. “Die regen was niet goed voor het vertrouwen. De klassementsritten lagen er een pak moeilijker bij, boden weinig grip waardoor ik geen vertrouwen had in de wagen. De moeilijke omstandigheden zorgden er wel voor dat we op zoek gingen naar oplossingen. Eigenlijk hebben we dat de ganse wedstrijd lang gedaan. Rustig blijven, mijn eigen rally rijden en mijn hoofd niet op hol laten brengen door de omstandigheden. Leuk is anders, maar dit hoort ook bij het leerproces dat ik doormaak. Het zoeken naar een betere afstelling loonde. Naar het einde toe ging het beter en als je het eindresultaat objectief bekijkt dan was het eigenlijk een goede rally. Ik eindig tweede in de Stellantis Cup en derde in het Junior BRC waardoor ik in beide kampioenschappen veel punten scoor en in de stand flink wat progressie maak.”

Stannic
RT2

BRC
RallyTime animated
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X