Charles Munster en Pascaud Loris (Opel Corsa Rally4) ontbrak het een groot deel van de wedstrijd aan vertrouwen door de combinatie van constant wisselende weersomstandigheden en het gebrek aan grip. En toch eindigde Munster tweede in de Stellantis Cup en was hij derde in het Junior BRC.

Eén week na de Terre de Lozère moest Charles Munster de switch maken van gravel naar asfalt. De eerste regen sinds enkele weken zorgde ervoor dat de grip constant veranderde. “Die regen was niet goed voor het vertrouwen. De klassementsritten lagen er een pak moeilijker bij, boden weinig grip waardoor ik geen vertrouwen had in de wagen. De moeilijke omstandigheden zorgden er wel voor dat we op zoek gingen naar oplossingen. Eigenlijk hebben we dat de ganse wedstrijd lang gedaan. Rustig blijven, mijn eigen rally rijden en mijn hoofd niet op hol laten brengen door de omstandigheden. Leuk is anders, maar dit hoort ook bij het leerproces dat ik doormaak. Het zoeken naar een betere afstelling loonde. Naar het einde toe ging het beter en als je het eindresultaat objectief bekijkt dan was het eigenlijk een goede rally. Ik eindig tweede in de Stellantis Cup en derde in het Junior BRC waardoor ik in beide kampioenschappen veel punten scoor en in de stand flink wat progressie maak.”

VAS
BRC

RT1
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X