Foto Karel Leeuwerck Photography

De 62ste Omloop van Vlaanderen, de zesde manche van het BRC, is woensdag uit de startblokken geschoten met de shake down in Slypskapelle. Er heerste een gezellige drukte in de dorpskern waar de toeschouwers konden kennis maken met de wagens en teams. Een kleine 50 deelnemers namen deel en zochten naar een goede afstelling voor komend weekend.

Naar goede gewoonte kregen de deelnemers in ‘Slyps’ woensdag de kans om deel te nemen aan de generale repetitie, de shake down. De sfeer in Slyps borrelde al kort na de middag op en bereikte een hoogtepunt tijdens deze laatste grote test. Heel wat toeschouwers zakten af naar Slyps maar ook de lokale inwoners genoten mee. Tal van verenigingen zorgden voor een warm welkom en een gezellige sfeer.

Ongeveer de helft van de ingeschreven teams voor de Omloop van Vlaanderen kwam opdagen. De topteams kregen vanaf 14 uur de kans om warm te draaien. Vanaf 18 uur kreeg iedereen de mogelijkheid om te zoeken naar een goede ‘set-up’.

Stannic_animatie
RT2

Onder meer Pieter-Jan Michiel Cracco, Vincent Verschueren en Gino Bux namen deel, maar ook leider in JBRC Jonas Dewilde en topfavoriet bij de BRC Masters Bert Coene zochten naar een goed gevoel.

“We zijn verheugd om terug te gast te zijn in Slypskapelle, deelgemeente van Moorslede”, aldus Yves Olivier. “We kregen een goede doorsnee van wat we dit weekend mogen verwachten. Heel wat toppers en internationale teams namen de kans met beide handen om zich optimaal voor te bereiden. Ook regionale deelnemers, die uiteraard even belangrijk zijn voor ons, meldden zich aan voor de shake down en gebruikten het evenement om een praatje te slaan met de supporters. Voor de organisatie is dit een goede manier om zich klaar te stomen voor de rally en laatste puntjes op de i te zetten, onder meer op vlak van communicatie en veiligheid.”

Ook de deelnemers waren verheugd met de shake down. “Deze shake down is toch wel nodig en een mooi initiatief van de organisatie, ook al is het heel kort naar de Ypres Rally. Het is dezelfde streek, maar het profiel is toch anders. Er wordt veel minder gesneden en het asfalt is gladder. Bovendien kunnen we hier anticiperen op het aangekondigde regenweer. We testen verschillende dingen uit om maximaal voorbereid te zijn”, aldus Vincent Verschueren, winnaar in 2017. “De Omloop leunt dichter aan bij Staden, waar we dicht bij de tijden van Stéphane Lefebvre bleven. De ambities zijn dus duidelijk’, vertelt de oud-kampioen van België.

KAMV
Stannic
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X