1ste plaats bij de historics. 15de plaats algemeen. Het resultaat van een vooraf uitgekiende tactiek en een goed afgestelde wagen. Het team kon dan ook tevreden huiswaarts keren. Claude Debue aan het woord.

Zondag mochten we tevreden huiswaarts keren uit Kasterlee met een zege bij de historics. De wagen was perfect afgesteld en we denken het euvel van de voorbije rally’s gevonden te hebben,” aldus Claude.

Ook onze tactiek hadden we vooraf in gedachten. Omdat het een short rally was van amper 70km, moesten we aanvallen van de eerste proef. We reden dan ook meteen de scratch. We moesten echt een hoog ritme aanhouden want de snelle Mercedes van Vandoolaeghe was nooit veraf.

VAS
KAMV

Na deze scratch bedroeg de voorsprong 8 seconden. Pas in de derde lus kon het team de voorsprong uitbreiden tot een 12-tal seconden. En toch werd het nog spannend.

In de laatste ronde was het nog héél spannend toen Mathieu vol aanviel. Mede omdat wij misschien iets te voorzichtig reden om lekke banden en dergelijke te voorkomen. Uiteindelijk wonnen we met amper een halve seconde op Vandoolaeghe. De derde plaats ging naar Koen Verhaeghe met de Ford Escort op 29 seconden. Het was een leuke rally, eentje waar we echt moesten strijden,” besluit Claude.

KAMV
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X