1ste plaats bij de historics. 15de plaats algemeen. Het resultaat van een vooraf uitgekiende tactiek en een goed afgestelde wagen. Het team kon dan ook tevreden huiswaarts keren. Claude Debue aan het woord.

Zondag mochten we tevreden huiswaarts keren uit Kasterlee met een zege bij de historics. De wagen was perfect afgesteld en we denken het euvel van de voorbije rally’s gevonden te hebben,” aldus Claude.

Ook onze tactiek hadden we vooraf in gedachten. Omdat het een short rally was van amper 70km, moesten we aanvallen van de eerste proef. We reden dan ook meteen de scratch. We moesten echt een hoog ritme aanhouden want de snelle Mercedes van Vandoolaeghe was nooit veraf.

KAMV
VAS

Na deze scratch bedroeg de voorsprong 8 seconden. Pas in de derde lus kon het team de voorsprong uitbreiden tot een 12-tal seconden. En toch werd het nog spannend.

In de laatste ronde was het nog héél spannend toen Mathieu vol aanviel. Mede omdat wij misschien iets te voorzichtig reden om lekke banden en dergelijke te voorkomen. Uiteindelijk wonnen we met amper een halve seconde op Vandoolaeghe. De derde plaats ging naar Koen Verhaeghe met de Ford Escort op 29 seconden. Het was een leuke rally, eentje waar we echt moesten strijden,” besluit Claude.

KAMV
RT2
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X