1ste plaats bij de historics. 15de plaats algemeen. Het resultaat van een vooraf uitgekiende tactiek en een goed afgestelde wagen. Het team kon dan ook tevreden huiswaarts keren. Claude Debue aan het woord.

Zondag mochten we tevreden huiswaarts keren uit Kasterlee met een zege bij de historics. De wagen was perfect afgesteld en we denken het euvel van de voorbije rally’s gevonden te hebben,” aldus Claude.

Ook onze tactiek hadden we vooraf in gedachten. Omdat het een short rally was van amper 70km, moesten we aanvallen van de eerste proef. We reden dan ook meteen de scratch. We moesten echt een hoog ritme aanhouden want de snelle Mercedes van Vandoolaeghe was nooit veraf.

VAS
RT1

Na deze scratch bedroeg de voorsprong 8 seconden. Pas in de derde lus kon het team de voorsprong uitbreiden tot een 12-tal seconden. En toch werd het nog spannend.

In de laatste ronde was het nog héél spannend toen Mathieu vol aanviel. Mede omdat wij misschien iets te voorzichtig reden om lekke banden en dergelijke te voorkomen. Uiteindelijk wonnen we met amper een halve seconde op Vandoolaeghe. De derde plaats ging naar Koen Verhaeghe met de Ford Escort op 29 seconden. Het was een leuke rally, eentje waar we echt moesten strijden,” besluit Claude.

BRC
KAMV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X