1ste plaats bij de historics. 15de plaats algemeen. Het resultaat van een vooraf uitgekiende tactiek en een goed afgestelde wagen. Het team kon dan ook tevreden huiswaarts keren. Claude Debue aan het woord.

Zondag mochten we tevreden huiswaarts keren uit Kasterlee met een zege bij de historics. De wagen was perfect afgesteld en we denken het euvel van de voorbije rally’s gevonden te hebben,” aldus Claude.

63ste OVV
RallyTime animated

Ook onze tactiek hadden we vooraf in gedachten. Omdat het een short rally was van amper 70km, moesten we aanvallen van de eerste proef. We reden dan ook meteen de scratch. We moesten echt een hoog ritme aanhouden want de snelle Mercedes van Vandoolaeghe was nooit veraf.

Na deze scratch bedroeg de voorsprong 8 seconden. Pas in de derde lus kon het team de voorsprong uitbreiden tot een 12-tal seconden. En toch werd het nog spannend.

In de laatste ronde was het nog héél spannend toen Mathieu vol aanviel. Mede omdat wij misschien iets te voorzichtig reden om lekke banden en dergelijke te voorkomen. Uiteindelijk wonnen we met amper een halve seconde op Vandoolaeghe. De derde plaats ging naar Koen Verhaeghe met de Ford Escort op 29 seconden. Het was een leuke rally, eentje waar we echt moesten strijden,” besluit Claude.

RT1
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X