De deelnemers aan het Historic Belgian Rally Championship reden dit weekend in de nationale nevenwedstrijd van de Ardeca Ypres Rally. Die wedstrijd werd zaterdagavond afgesloten. Geert Lacour en Paul Puype wonnen afgetekend met hun Porsche 911 SC.

“We hebben ons geweldig geamuseerd,” lachte Geert Lacour bij de finish op de sfeervolle Grote Markt van Ieper, waar bijzonder veel bezoekers de podiumfestiviteiten volgden. “In feite hebben we ons niet moeten forceren, want we namen na de vroege problemen van Patrick Mylleville makkelijk afstand.”

Het verschil bij de finish bedroeg 3’24”. Rudi Dekimpe stuurde zijn Opel Kadett C naar de tweede plaats, voor Michel Vandergeeten in zijn Lancia Delta Integrale. Na de zijn overwinning in de Rally van Wallonië, doet de routinier uit Loenhout opnieuw een prima zaak voor het kampioenschap. Voor Isi Lemahieu, zijn navigator, was het een groots moment om in zijn Ieper tussen het WRC-geweld van start te kunnen gaan en op het podium te eindigen.

RT1
KAMV

Brielenaar Pascal Clarys stuurde zijn Opel Kadett D naar de vierde plaats, voor Dirk Vermeersch, die met zijn Fiat 124 Abarth Spider de top 5 afsloot.

VAS
RT1
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X