Dit weekend werd de 6de manche van het Belgisch kampioenschap verreden. In het kader van de Belgische manche van het FIA Wereldkampioenschap Rally, de Ardeca Ypres Rally, werd een nevenwedstrijd georganiseerd voor de deelnemers die rijden met een niet-FIA-gehomologeerde wagen. Onder hen de deelnemers aan de 2WD Trophy.

Leider Bruno de Wilde kwam aan de start met zijn Honda Civic, na een geslaagde oproep bij zijn fans om zijn droom waar te kunnen maken. De Honda-rijder kon 70 fans overtuigen om voor 50 euro hun naam te laten vermelden op zijn wagen. Een geslaagde zet, want de postbode uit Strée werd 9de algemeen en vooral 3de in de 2WD Trophy. Een droom ging in vervulling.

“Dit ga ik nooit vergeten. Ik, als kleine amateur, stond op hetzelfde podium als de fabrieksrijders van het Wereldkampioenschap, op een volle Markt in Ieper. Ongelofelijk en dat met een Honda uit 1992, een wagentje met 170 pk onder de motorkap dat ik kocht voor 6000 euro. Wat een ervaring,” genoot Bruno de Wilde, die als leider in de tussenstand mikt op de titel op het einde van het jaar.

RT2
BRC

De wedstrijd werd gewonnen door Ludovic Vitse en Gauthier Bovy met een Opel Astra GSi. En met een ruime marge, want de Opel-rijder is 5’58″7 sneller dan Stefaan T’joens met zijn Clio RS op de 16 klassementsproeven. De derde plaats gaat naar Bruno de Wilde voor Diego Decrock en Jocelyn Rodts.

RallyTime animated
BRC
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X