Jonas Dewilde en copiloot Jeffrey Vandenbussche kwamen afgelopen weekend aan de start van de Ardeca Ypres Rally. Het duo heeft een sterk voorjaar achter de rug en vertrok als leider in het junior kampioenschap naar Ieper.

“We reden Staden als voorbereiding en dat maakte dat we meteen in het goede ritme zaten,” vertelt Jonas. “Na de eerste dag, waar we geen risico’s namen, reden we op een mooie tweede plaats bij de Junioren. In Mesen reden we helaas lek en eindigen we die dag uiteindelijk als derde op een handvol seconden van de tweede plaats.

Op zaterdag reden we in Dikkebus opnieuw lek, eerst dachten we om door te rijden, maar we namen geen risico en hebben de band op de proef vervangen. We verloren 4 minuten, maar konden meteen verder zonder schade aan de auto.”

Stannic
Stannic_animatie

“Na onze lekke band hebben we meteen op ons elan verder gereden en op zaterdag reden we 5 van de 8 besttijden in de klasse,” gaat copiloot Jeffrey verder. “We klommen terug naar de tweede plaats in het Junior kampioenschap, meer zat er echt niet meer in…”

Op zondag stonden nog 4 proeven op het programma, “In die proeven hebben we onze plaats veiliggesteld met nog een scratch op de laatste proef als bonus,” besluit Jonas.

Jonas en Jeffrey keren zo terug uit Ieper met een knappe tweede plaats in het Junior klassement en ze behouden ook de leidersplaats in de tussenstand voor het Junior Kampioenschap. Binnen een 3-tal weken staat de Omloop van Vlaanderen op het programma, een wedstrijd die ook in aanmerking komt voor de Stellantis Rally Cup.

Stannic_animatie
VAS
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X