Jonas Dewilde en copiloot Jeffrey Vandenbussche kwamen afgelopen weekend aan de start van de Ardeca Ypres Rally. Het duo heeft een sterk voorjaar achter de rug en vertrok als leider in het junior kampioenschap naar Ieper.

“We reden Staden als voorbereiding en dat maakte dat we meteen in het goede ritme zaten,” vertelt Jonas. “Na de eerste dag, waar we geen risico’s namen, reden we op een mooie tweede plaats bij de Junioren. In Mesen reden we helaas lek en eindigen we die dag uiteindelijk als derde op een handvol seconden van de tweede plaats.

Op zaterdag reden we in Dikkebus opnieuw lek, eerst dachten we om door te rijden, maar we namen geen risico en hebben de band op de proef vervangen. We verloren 4 minuten, maar konden meteen verder zonder schade aan de auto.”

KAMV
VAS

“Na onze lekke band hebben we meteen op ons elan verder gereden en op zaterdag reden we 5 van de 8 besttijden in de klasse,” gaat copiloot Jeffrey verder. “We klommen terug naar de tweede plaats in het Junior kampioenschap, meer zat er echt niet meer in…”

Op zondag stonden nog 4 proeven op het programma, “In die proeven hebben we onze plaats veiliggesteld met nog een scratch op de laatste proef als bonus,” besluit Jonas.

Jonas en Jeffrey keren zo terug uit Ieper met een knappe tweede plaats in het Junior klassement en ze behouden ook de leidersplaats in de tussenstand voor het Junior Kampioenschap. Binnen een 3-tal weken staat de Omloop van Vlaanderen op het programma, een wedstrijd die ook in aanmerking komt voor de Stellantis Rally Cup.

RallyTime animated
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X