Voor de 17de editie van de Short Rally Kasterlee trekt organisator R.T. Titanic alle registers open. Voor de eerste keer in haar geschiedenis zal er buiten de eigen gemeente worden gestart. Het parcours werd tegenover de voorgaande jaren fors aangepast. De eerste proef Looiend vertrekt op grondgebied Retie en wordt voor minimaal 70% op nieuwe wegen verreden waar nooit eerder werd gereden. De gekende passage over het brugje van riviertje De Wamp en de passage aan het publiekspunt nabij het wedstrijdcentrum zitten er wel nog bij. De eerste proef is volledig in lijn daar waar de tweede proef, KP De Hese, begint met een klein showgedeelte waar de deelnemers tweemaal passeren om vervolgens een lange staart aan te vatten. De beide proeven staan viermaal op het programma. In totaal worden er 70 kilometers tegen de klok afgewerkt. Het wedstrijdcentrum en servicezone worden net zoals de voorgaande jaren weer ingericht aan Straaleind te Kasterlee. Er wordt een ruime publieksparking ingericht van waaruit het publiekspunt achter de tent snel te bereiken is. Hiernaast worden nog twee andere publiekspunten ingericht telkens voorzien van parking, sanitair en catering waar je ten volle van de voorbijrazende bolides kunt genieten.

Als we de deelnemerslijsten bekijken zien we zowel voor de Short Rally als de Regularity een vol huis. Maar liefst 90 teams stuurden hun inschrijving binnen. Nederlanders Bob De Jong en Erik de Wild zijn zeker een kanshebber op de overwinning met hun Hyundai i20 R5. Al zullen Erik Van Loon en Hein Verschuuren hier zeker een stokje voor willen steken. Zij halen met de Subaru S14 WRC dan ook het grof geschut boven. Jan Van Gerven en Bart Van Esch kiezen ook voor een i20 R5. Vanuit de UK krijgen we Darrell Taylor met de Ford Fiesta R5 aan de start. Limburger Jordy Cruys wijst hem de weg. Tom Ceuppens en Thomas Verweirder op een BMW 132 waren al enkele keren snelste Belg maar krijgen zwaar weerwerk van Brecht Hoorne en Kenny Deroo op een imposante BMW e36 M3. Ook de snelle 4×4’s mogen alvast beginnen zweten. Vader en zoon Eddy en Greg Vandevelde gaan onderling weer een duel aan, elk met een Mitsubishi Lancer Evo X, net zoals het duo T’joens-Passchyn. Nog BMW geweld is er van Bert Bosmans, Patrick Keyen en Serge Vervondel, verleden jaar nog snelste Titanicer. Ook bij de voortrekkers zal er ongetwijfeld een felle strijd losbarsten tussen de Clio-piloten Joeri Peeters, Christiaan Spelmans, Bart Vandevelde en Opel-rijders Jurgen Vandeweyer, met zoon Jokke aan de start en eeuwige speelkameraad Erik Vanwinckelen. Misschien legt Nederlander van de Lindeloof in een Honda Civic hen wel het vuur aan de schenen. Veelvoudig winnaar Piet Van Hoof is er deze keer niet bij maar we zien wel zoon Jari aan de start met een Opel Adam Cup. Nikolai Bruyneel, ook al een zoon van een rallylegende, zal zich zeker niet laten doen in een Clio Rally5. Bij de historics mogen we een West-Vlaams onderonsje verwachten met piloten als Ronny Declerckx (Opel Ascona B), Claude Debue (Opel Ascona A), Mathieu Vandoolaeghe (Mercedes 190 Diesel) en Koen Verhaeghe (Ford Escort MK1). Al zullen Patrick Michiels (BMW e21) en Gaston Vaes (Opel Ascona B) zich graag in de debatten willen mengen.

Zoals gezegd wordt het ook bij de regularityrijders een drukke bedoening met 30 deelnemende teams. Winnaars van de vorige editie Sander en Paul Van den Weyngaert in een VW Corrado kunnen terecht als topfavoriet naar voren worden geschoven. De nummer twee van 2021 is er niet bij maar de nummer drie wel: Elien Dierckx met haar Toyota MR. Zij krijgt gezelschap van zus Stephanie en zij willen nog wel een trapje hoger op het podium klimmen, misschien zelfs twee! Of krijgen ze weerwerk van nonkel Filip die met Bas Stessens nooit om een stunt verlegen is. Zij weten spektakel te brengen met de BMW e30 325 zonder daarbij de chrono uit het oog te verliezen. Ook Mario Leys en Ives Paternotte op een Ford Fiesta kennen het spelletje goed en zouden verrassend uit de hoek kunnen komen. Maar ook ervaringsdeskundige Gilbert Verstraeten met vrouw Martine Denis in de Opel Kadett hou je best goed in de gaten.

RallyTime animated
KAMV

Jong of minder jong. Bedoelen we nu de wagens of de rijders? Voor elk wat wils komende zondag 28 augustus in Kasterlee en Retie. Een inkomticket kost een schappelijke €10, kinderen jonger dan 12 jaar kijken gratis. We beginnen er aan om 8u11 wanneer de eerste deelnemer aan de Regularity het wagenpark verlaat. Net voor de klok van 9u sluiten de deelnemers aan de Rally aan. Rond 17u weten we wie de 17de Short Rally en 14de Regularity van Kasterlee op zijn naam schrijft. Meer info vind je op www.rallykasterlee.be

 

RT1
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X