Met een twaalfde plaats in het algemene klassement van het wereldkampioenschap rally, een vierde plaats in de rangschikking voor het Belgisch kampioenschap en het eerste Belgische team aan de meet hebben Vincent Verschueren en Filip Cuvelier een zeer knappe prestatie neergezet in de Ardeca Ypres Rally Belgium.

Vincent Verschueren en zijn copiloot Filip Cuvelier waren in de wolken op zondag aan het einde van de allerlaatste klassementsproef van de Ardeca Ypres Rally Belgium WRC. Op minder dan twee kilometer van de werkplaats van hun team, GoDrive, bereikten de beide heren op schitterende wijze de meet in deze manche die deel uitmaakte van het wereldkampioenschap.

“Het is voor het hele team al een enorme voldoening om de meet te bereiken in een dergelijk lastige rally”, legt Vincent Verschueren uit. “Je kan je niet voorstelle hoeveel werk er kruipt in de voorbereiding van een WRC-rally! Het was een eer en een genoegen voor al onze monteurs, voor onze teambaas Gaby Goudezeune en voor onszelf in de auto om deel uit te maken van dit uitzonderlijke spektakel.”

VAS
BRC

De Belgische manche van het WRC bleek een regelrecht schot in de roos en, net als de tenoren uit het wereldkampioenschap, konden ook de lokale helden hun liefde voor de rallysport delen met de fans. “Van bij de verkenningen begrepen we dat er wat op til was”, lacht Filip Cuvelier. “Er stonden overal mensen en iedereen vroeg handtekeningen en foto’s. En zo was het de ganse week. Er heerste een uitzonderlijke sfeer en dat heeft zeker bijgedragen tot de magie van het evenement. Om eerlijk te zijn is het de rallysport die dit weekend heeft gezegevierd.”

Op sportief vlak mocht de Volkswagen Polo GTI Rally2 van het GoDrive team eveneens mee aan het feest, met een 12e plaats in het finale algemene klassement, de vierde bij de deelnemers die ingeschreven waren voor het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. “Onze Polo GTI Rally2, één van de twee Volkswagen aan de start, was echt top”, bevestigde de Belgian VW Club-rijder. “Ik ben echt trots op onze jongens van het GoDrive-team, op de samenwerking met onze ingenieur, Janis Urc, en op het werk van mijn trouwe copiloot Filip Cuvelier. In tegenstelling tot vorig jaar, finishten we niet op het BK-podium, dat werd bezet door een Fransman, een Brit en een Belgische Luxemburger, maar het is duidelijk dat we een tandje hebben bijgestoken. Ik heb met momenten geprobeerd om het tempo op te voeren, maar begon meteen enkele kleine foutjes te maken. De Polo ligt zeer laag bij de grond. In de diep uitgesneden bochten in de Westhoek raakt de carterbescherming soms de grond, wat tot onverwachte reacties kan leiden. Als ik harder had doorgeduwd, hadden we misschien de meet niet gehaald. Uiteindelijk finish ik als de eerste rijder met een Belgische licentie, wat wel leuk is.”

De volgende afspraak dient zich al snel aan voor Vincent Verschueren, Filip Cuvelier en het GoDrive-team: op 2 en 3 september staat het team aan de start van de Omloop van Vlaanderen, de zevende afspraak van het Belgisch kampioenschap. “We mikken er op het podium”, zegt Vincent. “Nadien rijden we met de Aarova Rally in Oudenaarde een regionale rally op eigen bodem, alvorens we naar de Rally van de Condroz in Hoei trekken, een rally die steevast populair is. Tenslotte sluit de Rally van Kortrijk, nog een lokale afspraak, ons programma van 2022 af. We hopen het seizoen in schoonheid af te sluiten!”

KAMV
VAS
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X