Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 N Rally2) kunnen trots terugblikken op hun Ypres Rally, de negende wedstrijd van het WRC 2022 en de zesde wedstrijd van het Belgische kampioenschap. Twee verschillende kampioenschappen in één en dezelfde rally zorgt voor een uitgebreide boekhouding: in WRC2Junior pakte de Junior Driver van Hyundai Motorsport, omwille van een lekke band op de slotdag, nipt naast de overwinning. In WRC2 eindigden ze knap als vijfde, in het BRC alweer op het podium als derde. Op het einde van een zware wedstrijd als de Ypres Rally twee keer het podium op mogen, zorgt voor een goed gevoel.

In hun eerste grote afspraak na het zomerreces waren Grégoire Munster en Louis Louka zowel op nationaal als op internationaal niveau op de afspraak. Dat laat het beste verhopen voor het verdere verloop van het kampioenschap met later op het jaar nog de WK-rally’s van Griekenland en Spanje, aangevuld met de BRC-rally’s van East Belgian en Spa. Met tien top vier tijden in WRC2 toonde het duo opnieuw hun competitiviteit.

RallyTime animated
RT2

“Mijn eerste wedstrijddag verliep goed. We reden enkele sterke tijden bij elkaar zonder daarbij risico’s te nemen. Na de eerste wedstrijddag waren we vierde in WRC2, leider in WRC2Junior en tweede in het BRC. Een scratch in de langste klassementsrit van de dag behoorde tot de mogelijkheden, maar we hadden niet de juiste bandenkeuze. Jammer, maar het belangrijkste was dat het gevoel vanaf de eerste meters goed zat”, zegt Grégoire Munster.

Ook op zaterdag was er een dubbele lus van vier klassementsritten. Zaterdagavond was de boekhouding dezelfde als op vrijdag: vierde in WRC2, leider in WRC2Junior en tweede in BRC. “De eerste lus was niet perfect maar na aanpassingen tijdens de middagservice volgden de tijden. In het BRC staan we een plaats te laag. In WRC2Junior komt Ingram opzetten, dat wordt uitkijken. In WRC2 staan we op onze plaats. Lefebvre en Mikkelsen zijn ex-fabriekrijders en Rossel is WRC3 kampioen. Het is geen schande om die rijders voor mij te moeten dulden.”

Op de slotdag moesten er nog vier ritten gereden worden. Tijdens de openingsrit reed Grégoire Munster op het einde lek en verloor hij tien seconden op Ingram. Hoe hij de daaropvolgende drie ritten ook van zich afbeet, de kloof was geslagen waardoor Munster in elk klassement één plaats zakte. “De vierde plaats in WRC2 was onze plaats. Jammer dat die lekke band op zondagochtend op het einde van de rally een beetje een spelbreker was. De verschillen waren zo klein, de strijd zo intens, dat het onmogelijk was om zonder risico’s die tijd nog proberen op te halen. Na de rally van Staden was het de bedoeling om terug vertrouwen op te doen en om de finish te halen met een zo goed als mogelijk resultaat. Daarin zijn we geslaagd en dat maakt ons toch best trots. Nu is het uitkijken naar de rally van Griekenland. In aanloop van die rally rijden we dit weekend al de rally Terre de Lozère als voorbereiding”, besluit Grégoire Munster

RT1
RallyTime animated
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X