Vrijdag stond Kurt Boone al riant aan de leiding van de Ardeca Ypres Rally nationaal, de nevenwedstrijd van het WRC-gebeuren. Zaterdag bleef de suprematie duren van de Mitsubishi-rijder, al kwam naar het einde toe de pechduivel nog eventjes de kop opsteken.

“Op KP Dikkebus kwam een rubber van de uitlaat tegen de benzinetank terecht. Het was wel een FIA-benzinetank, maar de kevlar waar de tank inzat begon fel te roken. Het bleek dat er een gaatje in gebrand was en dat zorgde dus voor de nodige rookontwikkeling. Wij plaatsten onze Mitusbishi Evo X even aan de kant, gezien we niet echt wisten wat er gebeurde. Meteen was dit ook de enige proef waar we geen scratch lukten. We hebben op een voorzichtige manier de proef uitgereden, en moesten er alleen voor zorgen dat de benzine niet te warm werd. En misschien geluk bij een ongeluk was dat de twee resterende proeven voor ons geannuleerd werden en we dus gewoon richting podium in Ieper moesten rijden.

Naar omstandigheden was het een gemakkelijke rally voor ons. Samen met co-piloot Kenny Deroo had ik beslist om er van bij de start vol voor te gaan. En ook hier werden we wat geholpen, gezien onze vooraf verwachte, voornaamste tegenstander Filip Pyck (Mitsubishi) al meteen een drietal minuten incasseerde door twee lekke banden. Vandaag moest hij zelfs helemaal de handdoek gooien.

RT2
BRC

Toen Tom Ceuppens (BMW 130i) als onze voornaamste runner-up ook wat kleine probleempjes kreeg, besloten we het vanaf dan wat kalmer te doen. Zo gingen we de gevaarlijkste coupures gaan ontwijken om toch maar heelhuids het eindpodium te halen. Zeg zelf, Ieper op je palmares kunnen zetten, iedereen zou er toch voor tekenen” aldus de garagist uit Pollinkhove.

De andere podiumplaatsen waren voor Brecht Lievens (BMW E36) en Ludovic Vitse (Opel Astra GSi), die meteen ook de 2WD Trophy op zijn naam schreef. Tom Ceuppens (BMW 130i) stond tijdens de eindceremonie als tweede op het erepodium, maar later werd hij gediskwalificeerd voor het negeren van een rode vlag.

Geert Lacour (Porsche 911 SC), Rudi Dekimpe (Opel Kadett C) en Michel Vandergeeten (Lancia Delta Integrale) vormden het podium bij de Historics.  Patrick Vandeputte (Ford Fiesta R200) was de beste Master.

KAMV
RT2
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X