Een ramp voor Thierry Neuville. Hij leek alles in handen te hebben en de wedstrijd makkelijk te controleren, zoals Freddy Loix destijds, Mister Ypres. De rally leek op zak. Tot hij een fatale fout maakte bij de tweede doortocht in Wijtschate. Daardoor verloor de strijd voor de overwinning een beetje spankracht, al blijft het een spannend duel tussen Ott Tänak en Elfyn Evans.

Het is een beeld dat we liever niet hadden gezien. In een ogenschijnlijk simpele linkse met veel gravel, liet Thierry Neuville zich verrassen en hij schoof met zijn Hyundai in de gracht… Een groep toeschouwers kon de auto weer op de baan trekken (wat al ongelofelijk was!), maar ook dat loste niets op. De i20 reed even verder aan trage snelheid en toen zette Thierry hem aan de kant. De opgave was een feit. Een ontgoocheling voor alle Belgische rallyfans, want zij hoopten op een zege van hun nationale held, net zoals vorig jaar. Een zege voor eigen publiek zou deugd doen, ook voor het Hyundai-team.

Toch is alles nog niet afgelopen voor het team uit het Duitse Alzenau. Hyundai-rijder Ott Tänak blijft immers in strijd voor de overwinning, want hij nam de leiding over. De Est ging tot het uiterste op de 22 km lange proef van Hollebeke om Elfyn Evans af te houden. Met een tweede opeenvolgende snelste tijd, is de Welshman genaderd tot op 8″2 voor de laatste vier proeven morgen.

RT1
BRC

Kalle Rovanperä, de teamgenoot van Elfyn Evans, deed kostbare ervaring op bij zijn tweede deelname in de Westhoek, nadat hij gisteren van de baan ging.

In WRC2 was de kloof tussen de Citroën C3 van Lefebvre en de Skoda Fabia van Mikkelsen na de eerste lus amper 4″6. Vanavond heeft het Franse talent die voorsprong uitgebouwd naar 21″4. Wat verder in de stand is er een mooi duel tussen Grégoire Munster (Hyundai) en Chris Ingram (Skoda). In de namiddag bleef de Hyundai-rijder derde, maar Ingram kon zijn achterstand verkleinen van 26″4 naar 10″6. Er is nog niets beslist in WRC2!

Dit was een heel uitdagende en moeilijke etappe, wat blijkt uit het grote aantal uitvallers. De strijd vooraan is nog lang niet gestreden, gelet op het minieme verschil vooraan. Met nog ongeveer vijftig kilometer tegen de klok, kan het nog erg spannend worden op de slotdag…

RT1
VAS
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X