De BRC Master Cup zal in de Ardeca Ypres Rally op twee fronten betwist worden. Zowel in de WRC-manche als in de nationale nevenwedstrijd komen rijders aan de start die de kaap van 50 jaar dit jaar al genomen hebben. Daarom zal het klassement van de BRC Master Cup zaterdagavond na 16 klassementsproeven worden afgesloten, zodat alle deelnemers dezelfde afstand hebben afgewerkt.

Stannic
RallyTime animated

Omdat leider Jourdan Serderidis zijn zitje heeft afgestaan om Sébastien Bedoret een duwtje in de rug te geven, krijgen we een boeiende strijd. Topfavoriet is in elk geval Freddy Loix, genavigeerd door Pieter Tsjoen. Fast Freddy is met elf overwinningen in Ieper de absolute recordhouder en dit seizoen heeft hij bij de Masters in het WRC getoond dat hij nog erg snel is op eender welke ondergrond. We zijn zelfs benieuwd hoe hoog Mister Ypres kan mikken tussen het jonge Rally2-geweld.

Het verhaal van Jos Verstappen is quasi het tegenovergestelde. Terwijl Loix elke steen weet liggen, moet Jos Verstappen alles nog ontdekken in Ieper. Het belooft een zware dobber te worden voor de Nederlander, maar zijn tweede plaats in de Monteberg Rally moet hem vertrouwen geven.

Achter de Masters in de topklasse, blijft het uitkijken voor viervoudig Ieper-winnaar Patrick Snijers, die zich goed voelt met de Ford Fiesta Rally3. Bij de achterwielaandrijvers vinden we ook enkel snelle routiniers, zoals Tim Van Parijs (Porsche), Guino Kenis (BMW M3), Didier Vanwijnsberghe (BMW M3), Stefaan Prinzie (Alpine A110 RGT) en natuurlijk spektakelman Paul Lietaer, die in Staden zijn eerste meters maakte met de Alpine A110 RGT die hij in Ieper zal besturen.

Ook in de nationale nevenwedstrijd vinden we een aantal deelnemers aan de BRC Master Cup terug, zoals Michel Vandergeeten (Lancia Delta Integrale), Dirk Vermeersch (Fiat 124 Abarth), Geert Lacour (Porsche), Patrick Mylleville (Porsche) om de belangrijkste te noemen.

De grote vraag is of Freddy Loix ook deze keer zijn ervaring op de Ieperse proeven kan benutten om ook hier de Masters te winnen.

RallyTime animated
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X