Elke wagen die eerder actief was in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship kan van start gaan in de Ypres Rally of zijn nationale nevenwedstrijd. Zo biedt de organisator van de enige WRC-manche van ons land de rallyrijders die met beperkte middelen gekozen hebben voor de 2WD Trophy, waarin met straatbanden en gewone benzine, wordt gereden, de mogelijkheid om mee te genieten van het grote rallyfeest. De snelle, hobbelige en gladde klassementsproeven zullen een serieuze uitdaging zijn voor de voortrekkers geschoeid op straatbanden. Met een kleine voortrekker over het start-finishpodium rijden op de Markt van Ieper, waar de grote fabrieksteams hun indrukwekkende infrastructuur hebben opgebouwd, is voor de 2WD-boys een droom die in vervulling gaat.

Bruno de Wilde, de leider in de tussenstand van de 2WD Trophy, heeft er alles aan gedaan om in Ieper aan de start te staan. Het is hem gelukt om het budget rond te krijgen om te starten met zijn Honda Civic. Hij zal weerwerk krijgen van de Clio’s van Guillaume Detrait en Stefaan T’joens. Vooral die laatste moet in West-Vlaanderen het verschil kunnen maken.

Omdat de rijders pas op de technische keuring duidelijk maken met welke banden ze zullen rijden, zullen we later deze week het definitieve startveld kennen in de 2WD Trophy, die zaterdagavond na 16 klassementsproeven wordt afgevlagd.

RT2
Stannic

KAMV
Stannic
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X