Elke wagen die eerder actief was in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship kan van start gaan in de Ypres Rally of zijn nationale nevenwedstrijd. Zo biedt de organisator van de enige WRC-manche van ons land de rallyrijders die met beperkte middelen gekozen hebben voor de 2WD Trophy, waarin met straatbanden en gewone benzine, wordt gereden, de mogelijkheid om mee te genieten van het grote rallyfeest. De snelle, hobbelige en gladde klassementsproeven zullen een serieuze uitdaging zijn voor de voortrekkers geschoeid op straatbanden. Met een kleine voortrekker over het start-finishpodium rijden op de Markt van Ieper, waar de grote fabrieksteams hun indrukwekkende infrastructuur hebben opgebouwd, is voor de 2WD-boys een droom die in vervulling gaat.

Bruno de Wilde, de leider in de tussenstand van de 2WD Trophy, heeft er alles aan gedaan om in Ieper aan de start te staan. Het is hem gelukt om het budget rond te krijgen om te starten met zijn Honda Civic. Hij zal weerwerk krijgen van de Clio’s van Guillaume Detrait en Stefaan T’joens. Vooral die laatste moet in West-Vlaanderen het verschil kunnen maken.

Omdat de rijders pas op de technische keuring duidelijk maken met welke banden ze zullen rijden, zullen we later deze week het definitieve startveld kennen in de 2WD Trophy, die zaterdagavond na 16 klassementsproeven wordt afgevlagd.

RallyTime animated
VAS

VAS
RallyTime animated
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X