Elke wagen die eerder actief was in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship kan van start gaan in de Ypres Rally of zijn nationale nevenwedstrijd. Zo biedt de organisator van de enige WRC-manche van ons land de rallyrijders die met beperkte middelen gekozen hebben voor de 2WD Trophy, waarin met straatbanden en gewone benzine, wordt gereden, de mogelijkheid om mee te genieten van het grote rallyfeest. De snelle, hobbelige en gladde klassementsproeven zullen een serieuze uitdaging zijn voor de voortrekkers geschoeid op straatbanden. Met een kleine voortrekker over het start-finishpodium rijden op de Markt van Ieper, waar de grote fabrieksteams hun indrukwekkende infrastructuur hebben opgebouwd, is voor de 2WD-boys een droom die in vervulling gaat.

Bruno de Wilde, de leider in de tussenstand van de 2WD Trophy, heeft er alles aan gedaan om in Ieper aan de start te staan. Het is hem gelukt om het budget rond te krijgen om te starten met zijn Honda Civic. Hij zal weerwerk krijgen van de Clio’s van Guillaume Detrait en Stefaan T’joens. Vooral die laatste moet in West-Vlaanderen het verschil kunnen maken.

KAMV
BRC

Omdat de rijders pas op de technische keuring duidelijk maken met welke banden ze zullen rijden, zullen we later deze week het definitieve startveld kennen in de 2WD Trophy, die zaterdagavond na 16 klassementsproeven wordt afgevlagd.

VAS
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X