De zesde manche van het Junior Belgian Rally Championship, de Ypres Rally, brengt de wereldtop naar de Westhoek. Ook bij de jongeren zal het een boeiende strijd worden, want alle winnaars van de manches van het Junior BRC 2022 staan aan de start.

Voor eigen publiek en zeker na zijn dominantie vorig jaar in de Clio Trophy, start Gilles Pyck als uitgesproken favoriet. Hopelijk krijgen we deze keer een echt duel met zijn grote titelrivaal Tom Rensonnet, die dit seizoen ook al twee keer de beste was bij de jongeren. Rensonnet is na zijn zware klapper in de Wallonie hersteld van een beenbreuk, maar de vraag is of zijn vertrouwen helemaal terug is.

“In de Rally van Staden heb ik progressief het tempo verhoogd. Aanvankelijk had ik wat moeite om met vertrouwen de snelle waaiers in te duiken, maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg ik terug vertrouwen. De Ypres Rally is een lange wedstrijd, dus ik ga mijn tempo opbouwen,” vertelde Tom Rensonnet.

RT1
BRC

Jonas Dewilde, die in Staden voor eigen publiek reed, heeft vertrouwen getankt met zijn overwinning in de Sezoensrally. Benieuwd of de Peugeot-rijder de strijd aan kan gaan met de twee Renault-rijders.

Aaron Ollevier ging een dikke maand geleden ritme opdoen in de Nederlandse GTC Rally. Benieuwd of dat voldoende is voor een dichte ereplaats in zijn thuisrally. De Deen Casper Nielsen tracht goede punten te scoren met zijn Renault Clio Rally5. Deze keer is zijn speelkameraad en referentie Benoit Verlinde niet van de partij, maar Lander Dhaene hoopt de Deen voldoende weerwerk te bieden.

Klassement Junior BRC (na 5/10 wedstrijden): 1. J. Dewilde 82 punten; 2. G. Pyck 79 punten; 3. T. Rensonnet 72; 4. B. Verlinde 31; 5. M. Decock 28; 6. N. Bruyneel 27; 7. Ch. Munster 26; 8. C. Nielsen (DK) 25; 9. P-M. Brasseur 16; 10. M. Dalsager (DK) & D. Meuris 15; 12. L. Nuyts 12; 13. C. Benoit 10; 14. Th. Vandeputte & C. Mazuin 6

VAS
RallyTime animated
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X