In Ieper en omgeving zijn ze deze week aan de “Heilige Week” begonnen. Een week lang leeft Ieper op het ritme van de rallysport, zeker deze week met de komst van het FIA World Rally Championship. Naast de WRC-wedstrijd, hebben 28 teams zich ingeschreven voor de nationale nevenwedstrijd, die zaterdagavond eindigt na twee wedstrijddagen en 16 klassementsproeven.

De deelnemers aan het Historic BRC starten in deze nevenwedstrijd. In totaal hebben 7 teams zich aangemeld om het WK-weekend mee te maken. Christophe Kerckhove, de leider in het Historic BRC, slaat deze manche over. Zo krijgt Michel Vandergeeten, eerder al winnaar in de Rally van Wallonië met zijn Lancia Delta Integrale, een unieke kans om de leidersplaats over te nemen. Ook zijn teamgenoot Dirk Vermeersch, voorlopig vierde in de tussenstand, kan een gouden zaak doen met zijn mooie Fiat 124 Abarth.

De favorieten zijn echter de twee Porsches 911 bestuurd door Patrick Mylleville, jarenlang een van de smaakmakers in het Historic BRC, en Geert Lacour, altijd erg snel in eigen streek. Rudi Dekimp en Pascal Clarys vechten een onderling Opel Kadett duel uit. Het veld wordt afgelopen door de unieke Riley 1.5 van de Brit David Boston, die genavigeerd wordt door Ahron Becquart, de zoon van de betreurde vroegere wedstrijdleider Ignace.

Stannic
VAS

Wie zoekt naar de snelle BMW M3’s E30 van onder andere Bjorn Syx en zijn kameraden, moet in de WRC-wedstrijd zijn. De BMW’s rijden tussen het WRC-geweld in klasse NCM, zodat ze geen punten scoren voor het Historic BRC.

Zaterdagavond zullen we weten wie deze zware en lange Ypres Rally National tot een goed einde heeft gebracht.

KAMV
Stannic
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X