In Ieper en omgeving zijn ze deze week aan de “Heilige Week” begonnen. Een week lang leeft Ieper op het ritme van de rallysport, zeker deze week met de komst van het FIA World Rally Championship. Naast de WRC-wedstrijd, hebben 28 teams zich ingeschreven voor de nationale nevenwedstrijd, die zaterdagavond eindigt na twee wedstrijddagen en 16 klassementsproeven.

De deelnemers aan het Historic BRC starten in deze nevenwedstrijd. In totaal hebben 7 teams zich aangemeld om het WK-weekend mee te maken. Christophe Kerckhove, de leider in het Historic BRC, slaat deze manche over. Zo krijgt Michel Vandergeeten, eerder al winnaar in de Rally van Wallonië met zijn Lancia Delta Integrale, een unieke kans om de leidersplaats over te nemen. Ook zijn teamgenoot Dirk Vermeersch, voorlopig vierde in de tussenstand, kan een gouden zaak doen met zijn mooie Fiat 124 Abarth.

De favorieten zijn echter de twee Porsches 911 bestuurd door Patrick Mylleville, jarenlang een van de smaakmakers in het Historic BRC, en Geert Lacour, altijd erg snel in eigen streek. Rudi Dekimp en Pascal Clarys vechten een onderling Opel Kadett duel uit. Het veld wordt afgelopen door de unieke Riley 1.5 van de Brit David Boston, die genavigeerd wordt door Ahron Becquart, de zoon van de betreurde vroegere wedstrijdleider Ignace.

Stannic_animatie
KAMV

Wie zoekt naar de snelle BMW M3’s E30 van onder andere Bjorn Syx en zijn kameraden, moet in de WRC-wedstrijd zijn. De BMW’s rijden tussen het WRC-geweld in klasse NCM, zodat ze geen punten scoren voor het Historic BRC.

Zaterdagavond zullen we weten wie deze zware en lange Ypres Rally National tot een goed einde heeft gebracht.

Stannic_animatie
63ste OVV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X