In Ieper en omgeving zijn ze deze week aan de “Heilige Week” begonnen. Een week lang leeft Ieper op het ritme van de rallysport, zeker deze week met de komst van het FIA World Rally Championship. Naast de WRC-wedstrijd, hebben 28 teams zich ingeschreven voor de nationale nevenwedstrijd, die zaterdagavond eindigt na twee wedstrijddagen en 16 klassementsproeven.

De deelnemers aan het Historic BRC starten in deze nevenwedstrijd. In totaal hebben 7 teams zich aangemeld om het WK-weekend mee te maken. Christophe Kerckhove, de leider in het Historic BRC, slaat deze manche over. Zo krijgt Michel Vandergeeten, eerder al winnaar in de Rally van Wallonië met zijn Lancia Delta Integrale, een unieke kans om de leidersplaats over te nemen. Ook zijn teamgenoot Dirk Vermeersch, voorlopig vierde in de tussenstand, kan een gouden zaak doen met zijn mooie Fiat 124 Abarth.

De favorieten zijn echter de twee Porsches 911 bestuurd door Patrick Mylleville, jarenlang een van de smaakmakers in het Historic BRC, en Geert Lacour, altijd erg snel in eigen streek. Rudi Dekimp en Pascal Clarys vechten een onderling Opel Kadett duel uit. Het veld wordt afgelopen door de unieke Riley 1.5 van de Brit David Boston, die genavigeerd wordt door Ahron Becquart, de zoon van de betreurde vroegere wedstrijdleider Ignace.

BRC
RallyTime animated

Wie zoekt naar de snelle BMW M3’s E30 van onder andere Bjorn Syx en zijn kameraden, moet in de WRC-wedstrijd zijn. De BMW’s rijden tussen het WRC-geweld in klasse NCM, zodat ze geen punten scoren voor het Historic BRC.

Zaterdagavond zullen we weten wie deze zware en lange Ypres Rally National tot een goed einde heeft gebracht.

BRC
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X