Foto Karel Leeuwerck

Na de TBR hadden we nog enkele kleine zaken die we wilden verbeteren aan de nieuwe motor. Die werden allemaal weggewerkt op de testbank nog de vrijdag voor de rally onder warme temperaturen! We konden dus met een gerust gevoel starten al was het toch ook afwachten wat de mechaniek zal doen bij zo’n warm weer!

Vooraf werden we tussen de favorieten gezet wat ons toch een klein beetje druk gaf om ons te bewijzen en vooral ook dat de Sierra het op een zwaar parcours bij warm weer ook kan afmaken!

Na eerste KP voor ons moesten we een 3tal seconden inleveren op Bert Cornelis. We hadden nog redelijk wat marge dus het beloofde een spannende strijd te worden! Op Oostnieuwkerke 1 namen we bijna 7 seconden terug zodat we 1e algemeen stonden met een goeie 3sec voor op Bert en 6sec op Danny met de Kadett. Voor de start van KP4 zagen we echter de Monza passeren met redelijk wat rook achter de wagen met een opgave tot gevolg. Een speelkameraad minder, wat wel spijtig was. Ik denk dat het anders wel een leuke strijd kon worden! Hopelijk zien we de Monza vlug terug!!

KAMV
RT1

Na de eerste service, voor de gelegenheid terug bij VADA-racing, mochten we eindelijk KP Staden rijden. Tijdens de verkenningen zagen we al dat dit een supersnelle maar zeer verraderlijke KP ging zijn met verschillende valstrikken. Danny reed er de scratch met 1,4sec voor ons en 10 op “de Stoof” van Mathieu. We mochten dus niet in slaap vallen…. De volgende 3 kp’s hebben we ons ng es recht gezet en na 3 scratchen hadden we onze voorsprong kunnen uitbreiden tot 45 seconden. Met deze marge konden we de laatste ronde wat controleren en ons stek uitrijden! Eindelijk terug een overwinning met de Sierra! De motor gaf geen krimp, kwam nooit te warm wat ons toch gerust stemt voor de toekomst dat we dit hebben kunnen oplossen! Hartelijk dank aan de service mensen en toffe crew van VADA- racing! Dank ook aan de sponsors en familie en aan vrienden en supporters langs de baan!

Ook een dikke shout-out voor de organisatie! Want met zo’n uitdagend en gevarieerd parcours en zo’n deelnemersveld mogen ze best trots zijn!! Alvast tot volgend jaar!!

Onze volgende rally wordt normaal de Hemicuda in oktober!

RT2
RT1
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X