Foto Karel Leeuwerck

Na de TBR hadden we nog enkele kleine zaken die we wilden verbeteren aan de nieuwe motor. Die werden allemaal weggewerkt op de testbank nog de vrijdag voor de rally onder warme temperaturen! We konden dus met een gerust gevoel starten al was het toch ook afwachten wat de mechaniek zal doen bij zo’n warm weer!

Vooraf werden we tussen de favorieten gezet wat ons toch een klein beetje druk gaf om ons te bewijzen en vooral ook dat de Sierra het op een zwaar parcours bij warm weer ook kan afmaken!

Na eerste KP voor ons moesten we een 3tal seconden inleveren op Bert Cornelis. We hadden nog redelijk wat marge dus het beloofde een spannende strijd te worden! Op Oostnieuwkerke 1 namen we bijna 7 seconden terug zodat we 1e algemeen stonden met een goeie 3sec voor op Bert en 6sec op Danny met de Kadett. Voor de start van KP4 zagen we echter de Monza passeren met redelijk wat rook achter de wagen met een opgave tot gevolg. Een speelkameraad minder, wat wel spijtig was. Ik denk dat het anders wel een leuke strijd kon worden! Hopelijk zien we de Monza vlug terug!!

BRC
KAMV

Na de eerste service, voor de gelegenheid terug bij VADA-racing, mochten we eindelijk KP Staden rijden. Tijdens de verkenningen zagen we al dat dit een supersnelle maar zeer verraderlijke KP ging zijn met verschillende valstrikken. Danny reed er de scratch met 1,4sec voor ons en 10 op “de Stoof” van Mathieu. We mochten dus niet in slaap vallen…. De volgende 3 kp’s hebben we ons ng es recht gezet en na 3 scratchen hadden we onze voorsprong kunnen uitbreiden tot 45 seconden. Met deze marge konden we de laatste ronde wat controleren en ons stek uitrijden! Eindelijk terug een overwinning met de Sierra! De motor gaf geen krimp, kwam nooit te warm wat ons toch gerust stemt voor de toekomst dat we dit hebben kunnen oplossen! Hartelijk dank aan de service mensen en toffe crew van VADA- racing! Dank ook aan de sponsors en familie en aan vrienden en supporters langs de baan!

Ook een dikke shout-out voor de organisatie! Want met zo’n uitdagend en gevarieerd parcours en zo’n deelnemersveld mogen ze best trots zijn!! Alvast tot volgend jaar!!

Onze volgende rally wordt normaal de Hemicuda in oktober!

RT1
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X