Foto Karel Leeuwerck

Na de TBR hadden we nog enkele kleine zaken die we wilden verbeteren aan de nieuwe motor. Die werden allemaal weggewerkt op de testbank nog de vrijdag voor de rally onder warme temperaturen! We konden dus met een gerust gevoel starten al was het toch ook afwachten wat de mechaniek zal doen bij zo’n warm weer!

Vooraf werden we tussen de favorieten gezet wat ons toch een klein beetje druk gaf om ons te bewijzen en vooral ook dat de Sierra het op een zwaar parcours bij warm weer ook kan afmaken!

KAMV
Stannic_animatie

Na eerste KP voor ons moesten we een 3tal seconden inleveren op Bert Cornelis. We hadden nog redelijk wat marge dus het beloofde een spannende strijd te worden! Op Oostnieuwkerke 1 namen we bijna 7 seconden terug zodat we 1e algemeen stonden met een goeie 3sec voor op Bert en 6sec op Danny met de Kadett. Voor de start van KP4 zagen we echter de Monza passeren met redelijk wat rook achter de wagen met een opgave tot gevolg. Een speelkameraad minder, wat wel spijtig was. Ik denk dat het anders wel een leuke strijd kon worden! Hopelijk zien we de Monza vlug terug!!

Na de eerste service, voor de gelegenheid terug bij VADA-racing, mochten we eindelijk KP Staden rijden. Tijdens de verkenningen zagen we al dat dit een supersnelle maar zeer verraderlijke KP ging zijn met verschillende valstrikken. Danny reed er de scratch met 1,4sec voor ons en 10 op “de Stoof” van Mathieu. We mochten dus niet in slaap vallen…. De volgende 3 kp’s hebben we ons ng es recht gezet en na 3 scratchen hadden we onze voorsprong kunnen uitbreiden tot 45 seconden. Met deze marge konden we de laatste ronde wat controleren en ons stek uitrijden! Eindelijk terug een overwinning met de Sierra! De motor gaf geen krimp, kwam nooit te warm wat ons toch gerust stemt voor de toekomst dat we dit hebben kunnen oplossen! Hartelijk dank aan de service mensen en toffe crew van VADA- racing! Dank ook aan de sponsors en familie en aan vrienden en supporters langs de baan!

Ook een dikke shout-out voor de organisatie! Want met zo’n uitdagend en gevarieerd parcours en zo’n deelnemersveld mogen ze best trots zijn!! Alvast tot volgend jaar!!

Onze volgende rally wordt normaal de Hemicuda in oktober!

KAMV
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X