In het “Maison de la Poste” werd het team voorgesteld dat de kleuren van Citroën Racing dit jaar gaat verdedigen in het Kroon Oil Belgian Rally Championship 2022. Niet minder dan de zeer ervaren Stéphane Lefebvre zal aan het stuur van de C3 Rally2 van DG Sport de handschoen opnemen tegen de bikkelharde concurrentie. Dit weekend neemt hij al deel aan de Rally van Haspengouw. Deze rally reed hij nog nooit, maar dat maakt de uitdaging alleen maar spannender.

  De C3 Rally2 is in vorm, meer dan ooit.

Sinds 2017 stelt Citroën Racing zijn jarenlange ervaring in de rallysport ten dienste van klanten en zijn er meer dan 15 000 kilometers afgelegd in tests om meer prestaties, meer betrouwbaarheid en meer rijgemak te bieden aan de C3 Rally2 piloten en teams. Jean-François Grandclaudon van Citroën Racing legt uit: «Sinds de introductie in 2017 hebben we hard gewerkt om onze klanten steeds snellere auto te kunnen aanbieden, geschikt voor alle soorten piloten  en steeds met het oog op verlaagde bedrijfskosten. In de afgelopen twee jaar is de auto veel veranderd en onze inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen met nationale en wereldtitels die de afgelopen jaren zijn geclaimd in grote kampioenschappen.”

VAS
RT2

DG Sport staat op scherp in binnen en buitenland.

DG Sport is al jaren een trouwe partner van Citroën Racing en kijkt met veel plezier uit naar hun deelnames aan het internationale WRC2 én het Belgische BRC kampioenschap met de Citroën C3 Rally2.  “Dankzij de steun van Citroën Racing komen we aan de start met het duo Stéphane Lefebvre – Xavier Portier in het BRC dit seizoen. Dit is een perfecte aanvulling op zijn deelname met Andy Malfoy in het WRC2 kampioenschap. Door aan te treden in beide kampioenschappen, zal Stéphane goed in het ritme kunnen blijven, wat zijn resultaten kan ondersteunen. Ook al bevestigen we momenteel alleen onze aanwezigheid op de eerste twee meetings van het BRC, we werken eraan om op minimaal zeven rallies aanwezig te zijn én om de kampioenschapstitel binnen te rijven,” aldus Alain Georges van DG Sport.

Stéphane Lefebvre kijkt uit naar een Belgische missie.

Dit weekend wordt het startschot gegeven van het Belgisch rally kampioenschap.  “Ik verheug me op de start van het Kroon Oil Belgian Rally Championship 2022 dit weekend. Ik kom graag naar België, temeer omdat ik er al de Rally van de Condroz heb gewonnen. Met een lichte handicap qua terreinkennis in Sint-Truiden, weet ik dat ik een perfecte eerste lus zal moeten afleggen en wat meer risico’s zal moeten nemen dan mijn tegenstanders. Maar dit zal me er niet van weerhouden om deze rally op dezelfde manier aan te pakken als alle anderen: we zijn van plan om ons van in het begin in de wedstrijd op te dringen,” waarschuwt Stéphane.  Hij gaf ons toe dat hij ondertussen een grote liefde heeft voor de Belgische rally’s. Afspraak voor spektakel dus dit weekend.

RallyTime animated
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X