Niet alleen Jos Verstappen maakt zijn rallydebuut in de Rally van Haspengouw. Ook Richard Pex, een goede vriend en kennis uit de kartsport, zal debuteren met een Citroën C3 Rally2 van DG Sport.

“Ik ken Jos al jaren uit de karting. Op een dag hebben we samen beslist om rally’s te gaan rijden. Enkel voor het plezier. Ik heb veel op circuit gereden, vooral trackdays, maar na een tijdje heb je het allemaal wel gezien. Rally biedt veel meer afwisseling. Elke klassementsproef is verschillend en de omstandigheden wisselen voortdurend,” vertelde de Nederlander, die genavigeerd wordt door Johan Findhammer, vooral gekend als copiloot van Henk Vossen.  “Toen ik met Paul Allerts naar de ELE Rally ging kijken, hebben we elkaar langs een van de proeven ontmoet. Het klikte meteen. De nota’s van Johan goed verwerkt krijgen, dat is voor mij het moeilijkste.”

Van snelheid proefde Richard Pex ook op circuit. De uitdaging in de rallysport is anders. “Met de Citroën is het de bedoeling om zo efficiënt en snel mogelijk door een bocht te komen. Ook een gecontroleerde drift geeft veel voldoening. Ik ga me niet gek laten maken. We gaan ons amuseren dit weekend, zonder speciale verwachtingen.”

RallyTime animated
KAMV

De sfeer in de rallysport, daar is Richard Pex in elk geval enthousiast over. “Het valt me op dat de rijders en teams elkaar graag helpen en dat er een kameraadschap is onder de teams. Heel fijn,” besluit Richard Pex voor hij aan zijn volgende run op de testbasis begint. “Want elk rondje is belangrijk wanneer je zo weinig ervaring hebt als ik.”

KAMV
BRC
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X