Niet alleen Jos Verstappen maakt zijn rallydebuut in de Rally van Haspengouw. Ook Richard Pex, een goede vriend en kennis uit de kartsport, zal debuteren met een Citroën C3 Rally2 van DG Sport.

“Ik ken Jos al jaren uit de karting. Op een dag hebben we samen beslist om rally’s te gaan rijden. Enkel voor het plezier. Ik heb veel op circuit gereden, vooral trackdays, maar na een tijdje heb je het allemaal wel gezien. Rally biedt veel meer afwisseling. Elke klassementsproef is verschillend en de omstandigheden wisselen voortdurend,” vertelde de Nederlander, die genavigeerd wordt door Johan Findhammer, vooral gekend als copiloot van Henk Vossen.  “Toen ik met Paul Allerts naar de ELE Rally ging kijken, hebben we elkaar langs een van de proeven ontmoet. Het klikte meteen. De nota’s van Johan goed verwerkt krijgen, dat is voor mij het moeilijkste.”

Van snelheid proefde Richard Pex ook op circuit. De uitdaging in de rallysport is anders. “Met de Citroën is het de bedoeling om zo efficiënt en snel mogelijk door een bocht te komen. Ook een gecontroleerde drift geeft veel voldoening. Ik ga me niet gek laten maken. We gaan ons amuseren dit weekend, zonder speciale verwachtingen.”

KAMV
RT1

De sfeer in de rallysport, daar is Richard Pex in elk geval enthousiast over. “Het valt me op dat de rijders en teams elkaar graag helpen en dat er een kameraadschap is onder de teams. Heel fijn,” besluit Richard Pex voor hij aan zijn volgende run op de testbasis begint. “Want elk rondje is belangrijk wanneer je zo weinig ervaring hebt als ik.”

Stannic
RT2
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X