Het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 is met stip één van de spannendste kampioenschappen die we de afgelopen jaren te zien kregen. Hierin kregen we met de Sezoensrally opnieuw een manche die, net zoals in Jambes een week voordien, uitdraaide in een thriller met Alfred Hitchcock allures. En dit opnieuw met dezelfde 2 propagandisten, Grégoire Munster en Adrian Fernémont, die elkaar opnieuw geen duimbreed toegaven. Munster vernielde de achterophanging van de Hyundai tijdens de shakedown. Gelukkig geraakte die na een nacht sleutelen hersteld. Hij leek zich te kunnen lossen van de jagende Skoda-rijder maar maakte het zich net als tijdens de EBR rally behoorlijk moeilijk door in de fout te gaan waardoor zijn voorsprong tot een 2” werd herleid. Fernémont lanceerde nog een alles of niets offensief maar slaagde er niet meer in het minieme verschil toe te rijden. Hij behaalde wel zijn beste uitslag ooit in deze wedstrijd die niet echt tot zijn favorieten behoord. Ghislain de Mevius maakte een schuiver die hem de aansluiting deed verliezen. Hij erkende dat hij in de donkere proeven niet genoeg had aangevallen want Fernémont leek nog bij te halen maar toonde zich toch tevreden met de 3de plaats. De GT-strijd werd gewonnen door Patrick Snijers die als jonge snaak op deze ondergrond leerde rijden. Al werd hij hierbij wel geholpen door de problemen van Gunther Monnens. Monnens verloor zoveel tijd zodat er geen sprake meer was van strijd voor de overwinning in deze klasse.

Munster part two

Hier gaat het natuurlijk over Charles de jongste telg en broer van. Ook hij hield de spanning erin met een duel met Gino Bux in de Stellantis rally cup. Bux kon in zijn Peugeot 208 rally 4 net voor een ontketende Munster blijven die in zijn Opel Corsa amper 5” moest toegeven … Munster blijft evenwel aan de leiding in de Cup en het lijkt nu al een bijzonder spannende Condroz te gaan worden. Thibaud Mazuin werd mooi 3de in een wedstrijd die hij nochtans niet zo graag rijdt.

RT2
63ste OVV

Pover

Net als in Jambes een week eerder was het plateau bij de historic’s opnieuw pover, heel pover zelfs. Maar zoals altijd hebben de afwezigen ongelijk want zeg nu zelf een drift inzetten op onverhard is net zoals een Weense wals dansen, je geniet gewoonweg van elke meter. Even leek de 74-jarige Piere Jamin voor een stunt te zorgen door de opgave van enkele tenoren zoals Louies, Deveux en De Leeuw die mechanische pech kende. De Daf-rijder leek op weg naar de leiding in het Historic kampioenschap maar een late opgave dwarsboomde zijn plannen. Geef toe zonder afbreuk te doen aan de kwaliteiten van de piloot, een DAF die ei zo na de leiding pakt in het grote BRC, dan weet iedereen dat er iets niet klopt. De zege ging uiteindelijk naar Michel Vandergeeten in een Lancia Delta.

En verder
Franky Boulat leek op weg naar de zege en de titel in de M-cup maar moest opgeven. Tom Ceuppens nam over en pakte de zege en daarbovenop nog eens de titel in de M-cup. In het criterium ging de zege dan weer naar Johnny Louies in een BMW.

RallyTime animated
VAS
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X