Het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 is met stip één van de spannendste kampioenschappen die we de afgelopen jaren te zien kregen. Hierin kregen we met de Sezoensrally opnieuw een manche die, net zoals in Jambes een week voordien, uitdraaide in een thriller met Alfred Hitchcock allures. En dit opnieuw met dezelfde 2 propagandisten, Grégoire Munster en Adrian Fernémont, die elkaar opnieuw geen duimbreed toegaven. Munster vernielde de achterophanging van de Hyundai tijdens de shakedown. Gelukkig geraakte die na een nacht sleutelen hersteld. Hij leek zich te kunnen lossen van de jagende Skoda-rijder maar maakte het zich net als tijdens de EBR rally behoorlijk moeilijk door in de fout te gaan waardoor zijn voorsprong tot een 2” werd herleid. Fernémont lanceerde nog een alles of niets offensief maar slaagde er niet meer in het minieme verschil toe te rijden. Hij behaalde wel zijn beste uitslag ooit in deze wedstrijd die niet echt tot zijn favorieten behoord. Ghislain de Mevius maakte een schuiver die hem de aansluiting deed verliezen. Hij erkende dat hij in de donkere proeven niet genoeg had aangevallen want Fernémont leek nog bij te halen maar toonde zich toch tevreden met de 3de plaats. De GT-strijd werd gewonnen door Patrick Snijers die als jonge snaak op deze ondergrond leerde rijden. Al werd hij hierbij wel geholpen door de problemen van Gunther Monnens. Monnens verloor zoveel tijd zodat er geen sprake meer was van strijd voor de overwinning in deze klasse.

Munster part two

Hier gaat het natuurlijk over Charles de jongste telg en broer van. Ook hij hield de spanning erin met een duel met Gino Bux in de Stellantis rally cup. Bux kon in zijn Peugeot 208 rally 4 net voor een ontketende Munster blijven die in zijn Opel Corsa amper 5” moest toegeven … Munster blijft evenwel aan de leiding in de Cup en het lijkt nu al een bijzonder spannende Condroz te gaan worden. Thibaud Mazuin werd mooi 3de in een wedstrijd die hij nochtans niet zo graag rijdt.

BRC
KAMV

Pover

Net als in Jambes een week eerder was het plateau bij de historic’s opnieuw pover, heel pover zelfs. Maar zoals altijd hebben de afwezigen ongelijk want zeg nu zelf een drift inzetten op onverhard is net zoals een Weense wals dansen, je geniet gewoonweg van elke meter. Even leek de 74-jarige Piere Jamin voor een stunt te zorgen door de opgave van enkele tenoren zoals Louies, Deveux en De Leeuw die mechanische pech kende. De Daf-rijder leek op weg naar de leiding in het Historic kampioenschap maar een late opgave dwarsboomde zijn plannen. Geef toe zonder afbreuk te doen aan de kwaliteiten van de piloot, een DAF die ei zo na de leiding pakt in het grote BRC, dan weet iedereen dat er iets niet klopt. De zege ging uiteindelijk naar Michel Vandergeeten in een Lancia Delta.

En verder
Franky Boulat leek op weg naar de zege en de titel in de M-cup maar moest opgeven. Tom Ceuppens nam over en pakte de zege en daarbovenop nog eens de titel in de M-cup. In het criterium ging de zege dan weer naar Johnny Louies in een BMW.

VAS
BRC
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X