Op 3 en 4 september staat de 3de wedstrijd van het Historic Belgian Rally Championship op het programma. In de 61ste ConXioN Omloop van Vlaanderen staan 19 klassementsproeven op het menu, goed voor 213 km tegen de chrono, gespreid over vrijdag 3 en zaterdag 4 september. Stefaan Stouf start als leider in het kampioenschap, maar met Paul Lietaer, Bjorn Syx en Dirk Deveux zijn er voldoende kanshebbers om een spannend wedstrijdverloop te garanderen.

Na het openingsweekend van het Historic Belgian Rally Championship eind juni, met de dubbele confrontatie in de South Belgian Rally en de Ypres Historic Rally, genoten de Historic-deelnemers van twee maanden vakantie, al hebben de meeste teams het ritme wel onderhouden.

Stefaan Stouf, winnaar van de Monteberg Rally, start als leider in de tussenstand, al zit Paul Lietaer, die recent zijn 500ste wedstrijd reed en die tweede werd in Poperinge, hem op de hielen. Allebei moeten ze echter uitkijken voor Bjorn Syx, die in de Renties Ypres Rally een topprestatie leverde, tot de motor hem zaterdagavond in de steek liet. Het is ook uitkijken naar de strijd tussen de BMW M3’s, met Danny Kerckhof, die sterk op dreef was in Vresse-sur-Semois en onder andere “nieuwkomer” Pieter-Jan Maeyaert, die zich in de strijd voor winst wil mengen.

RT2
BRC

In de titelstrijd moeten we zeker ook rekening houden met Dirk Deveux, de titelverdediger, met zijn Ford Sierra Cosworth. Zware kleppers voor Arthur Kerkhove om het tegen op te nemen, al zal de jongere uit Ronse ongetwijfeld weer het beste van zichzelf geven.

De Historic-deelnemers nemen ongeveer een vijfde van het startveld voor hun rekening en de strijd voor het podium wordt ongetwijfeld weer uitermate boeiend. Afspraak vrijdag om 16h in Roeselare voor de start van de 61ste ConXioN Omloop van Vlaanderen.

Stannic_animatie
RT1
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X