Op 3 en 4 september staat de 3de wedstrijd van het Historic Belgian Rally Championship op het programma. In de 61ste ConXioN Omloop van Vlaanderen staan 19 klassementsproeven op het menu, goed voor 213 km tegen de chrono, gespreid over vrijdag 3 en zaterdag 4 september. Stefaan Stouf start als leider in het kampioenschap, maar met Paul Lietaer, Bjorn Syx en Dirk Deveux zijn er voldoende kanshebbers om een spannend wedstrijdverloop te garanderen.

Na het openingsweekend van het Historic Belgian Rally Championship eind juni, met de dubbele confrontatie in de South Belgian Rally en de Ypres Historic Rally, genoten de Historic-deelnemers van twee maanden vakantie, al hebben de meeste teams het ritme wel onderhouden.

Stefaan Stouf, winnaar van de Monteberg Rally, start als leider in de tussenstand, al zit Paul Lietaer, die recent zijn 500ste wedstrijd reed en die tweede werd in Poperinge, hem op de hielen. Allebei moeten ze echter uitkijken voor Bjorn Syx, die in de Renties Ypres Rally een topprestatie leverde, tot de motor hem zaterdagavond in de steek liet. Het is ook uitkijken naar de strijd tussen de BMW M3’s, met Danny Kerckhof, die sterk op dreef was in Vresse-sur-Semois en onder andere “nieuwkomer” Pieter-Jan Maeyaert, die zich in de strijd voor winst wil mengen.

RallyTime animated
KAMV

In de titelstrijd moeten we zeker ook rekening houden met Dirk Deveux, de titelverdediger, met zijn Ford Sierra Cosworth. Zware kleppers voor Arthur Kerkhove om het tegen op te nemen, al zal de jongere uit Ronse ongetwijfeld weer het beste van zichzelf geven.

De Historic-deelnemers nemen ongeveer een vijfde van het startveld voor hun rekening en de strijd voor het podium wordt ongetwijfeld weer uitermate boeiend. Afspraak vrijdag om 16h in Roeselare voor de start van de 61ste ConXioN Omloop van Vlaanderen.

VAS
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X