Na de WK-afspraak in Ieper, is het Kroon-Oil Belgian Rally Championship vrijdag toe aan zijn derde wedstrijd, de 61ste editie van de ConXioN Omloop van Vlaanderen. Na de overwinning van Pieter-Jan Michiel Cracco in Ieper, is het voor alle volgers duidelijk dat de titelstrijd bijzonder boeiend wordt. Alle kanshebbers komen in Roeselare aan de start.

De ConXioN Omloop van Vlaanderen gaat vrijdag 3 september al om 16h van start. Met 7 klassementsproeven op de openingsavond, waaronder een doortocht op de bekende Zoning, telt de openingsavond al 63 km tegen de klok. Zaterdag gaat de wedstrijd vanaf 08h25 verder met drie lussen van 4 proeven, waaronder opnieuw de gekende rondkoers op de Zoning, maar ook de showproef in Beveren. Die laatste spektakelproef zal trouwens de Pirelli Powerstage vormen, waar nog eens 5 bijkomende bonuspunten en premies te verdienen zijn.

Nadat hij forfait gaf in Ieper, is titelverdediger Adrian Fernémont weer van de partij met zijn Skoda Fabia. De honger om te schitteren zal ongetwijfeld erg groot zijn. Ook Niels Reynvoet moest forfait geven voor Ieper. De jonge Skoda-rijder is klaar om zijn seizoen in het Kroon-Oil BRC met een topprestatie te openen in Roeselare.

KAMV
RT1

Ghislain de Mevius, winnaar van de South Belgian Rally, start als leider in de tussenstand met zijn Skoda Fabia. Hij zal echter uit moeten kijken voor PJM Cracco, die voor eigen publiek graag wil bevestigen dat zijn zege in Ieper geen toeval was. Na de ongelukkige transmissiebreuk in Francorchamps, zal Sébastien Bedoret ook voluit voor de overwinning gaan in Roeselare, waar hij voor de eerste keer in het Kroon-Oil BRC genavigeerd zal worden door Hans Delorge. Sébastien Bedoret bewees met een zege in 2019 al dat het parcours van de Omloop van Vlaanderen hem goed ligt.

Dat zijn al een handvol serieuze kanshebbers, maar bij dat lijstje hoort natuurlijk ook drievoudig winnaar Kris Princen, die door een lekke band zijn winstkansen verspeelde in Ieper. Vincent Verschueren tankte met een tweede plaats in Ieper vertrouwen met zijn VW Polo GTI, terwijl Grégoire Munster hetzelfde deed met een aantal snelste tijden in de categorie, waaronder de scratch op de eerste Pirelli Powerstage in het Kroon-Oil BRC.

Zoals gezegd, het belooft een erg open strijd te worden op de 19 proeven van de ConXion Omloop van Vlaanderen. Nicolas Stampaert heeft in de categorie RC2 al heel wat progressie gemaakt met zijn Ford Fiesta. Hij wil zich graag meten met Bert Coene in een identieke Fiesta. Henri Schmelcher start met de tweede Hyundai i20 van BMA. Het peloton Rally2’s wordt voor de gelegenheid versterkt door de Ier Stephen McCann (Ford Fiesta) en de Brit James Harrison (Skoda Fabia).

Maar, het wordt een boeiende Omloop van Vlaanderen op alle vlakken, want ook bij de GT’s mogen we spektakel verwachten met de Porsches van Gunther Monnens, Andy Lefevere, Glenn Janssens en Tuur Vanden Abeele. Verder zijn er de snelle BMW’s van de M Cup, de tenoren in het Junior en Historic BRC, een resem snelle Renault Clio’s aangevoerd door Gilles Pyck, Benoit Verlinde en Tom Rensonnet in de Clio Trophy Belgium en de spectaculaire Scandinaven in de Volvo Cup. In totaal komen 90 teams aan de start van deze ConXioN Omloop van Vlaanderen, terwijl een 40-tal teams kiezen voor het RACB Rally Criterium.
Spanning en spektakel verzekerd op vrijdag 3 en zaterdag 4 september in Roeselare!

RT2
BRC
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X