Ook voor de jongeren van het Junior Belgian Rally Championship is de vakantie voorbij. Vrijdag staan ze aan de start van de derde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, de ConXioN Omloop van Vlaanderen in Roeselare. Na zijn overwinning in de Renties Ypres Rally Belgium kan Jonas Dewilde met vertrouwen uitkijken naar zijn thuiswedstrijd, maar de topfavoriet is Charles Munster, tevens de leider in het kampioenschap.

RT2
RallyTime animated

Na zijn dominante overwinning in de South Belgian Rally, bleef Charles Munster in Ieper aan de kant, maar de Opel-rijder is in Roeselare opnieuw van de partij. De leider in het kampioenschap start logischerwijze als favoriet in Roeselare, maar in deze tweedaagse wedstrijd, met 213 km tegen de chrono, zijn verrassingen niet uitgesloten.

Jonas Dewilde, de 22-jarige rijder uit Staden, zal zich immers goed in zijn sas voelen op de smalle baantjes in eigen streek. Ook Aäron Ollevier, derde in het Junior BRC in de Ypres Rally, wil zich tonen in West-Vlaanderen. Aan ritme heeft Ollevier zeker geen gebrek. Thibaud Mazuin scoorde in Vresse-sur-Semois een tweede plaats bij de jongeren. Kortom, drie Peugeot-rijders nemen het in Roeselare op tegen de favoriet in een Opel Corsa.

Stand na 2/9 manches:
1. Ch. Munster 37 punten; 2. J. Dewilde 30; 3. A. Molle 25; 4. Th. Mazuin & M. Soete 18; 6. M. Kremer & A. Ollevier 15

VAS
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X