Ook voor de jongeren van het Junior Belgian Rally Championship is de vakantie voorbij. Vrijdag staan ze aan de start van de derde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, de ConXioN Omloop van Vlaanderen in Roeselare. Na zijn overwinning in de Renties Ypres Rally Belgium kan Jonas Dewilde met vertrouwen uitkijken naar zijn thuiswedstrijd, maar de topfavoriet is Charles Munster, tevens de leider in het kampioenschap.

Na zijn dominante overwinning in de South Belgian Rally, bleef Charles Munster in Ieper aan de kant, maar de Opel-rijder is in Roeselare opnieuw van de partij. De leider in het kampioenschap start logischerwijze als favoriet in Roeselare, maar in deze tweedaagse wedstrijd, met 213 km tegen de chrono, zijn verrassingen niet uitgesloten.

RT2
BRC

Jonas Dewilde, de 22-jarige rijder uit Staden, zal zich immers goed in zijn sas voelen op de smalle baantjes in eigen streek. Ook Aäron Ollevier, derde in het Junior BRC in de Ypres Rally, wil zich tonen in West-Vlaanderen. Aan ritme heeft Ollevier zeker geen gebrek. Thibaud Mazuin scoorde in Vresse-sur-Semois een tweede plaats bij de jongeren. Kortom, drie Peugeot-rijders nemen het in Roeselare op tegen de favoriet in een Opel Corsa.

Stand na 2/9 manches:
1. Ch. Munster 37 punten; 2. J. Dewilde 30; 3. A. Molle 25; 4. Th. Mazuin & M. Soete 18; 6. M. Kremer & A. Ollevier 15

VAS
RT1
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X