Ook voor de jongeren van het Junior Belgian Rally Championship is de vakantie voorbij. Vrijdag staan ze aan de start van de derde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, de ConXioN Omloop van Vlaanderen in Roeselare. Na zijn overwinning in de Renties Ypres Rally Belgium kan Jonas Dewilde met vertrouwen uitkijken naar zijn thuiswedstrijd, maar de topfavoriet is Charles Munster, tevens de leider in het kampioenschap.

Na zijn dominante overwinning in de South Belgian Rally, bleef Charles Munster in Ieper aan de kant, maar de Opel-rijder is in Roeselare opnieuw van de partij. De leider in het kampioenschap start logischerwijze als favoriet in Roeselare, maar in deze tweedaagse wedstrijd, met 213 km tegen de chrono, zijn verrassingen niet uitgesloten.

RT2
BRC

Jonas Dewilde, de 22-jarige rijder uit Staden, zal zich immers goed in zijn sas voelen op de smalle baantjes in eigen streek. Ook Aäron Ollevier, derde in het Junior BRC in de Ypres Rally, wil zich tonen in West-Vlaanderen. Aan ritme heeft Ollevier zeker geen gebrek. Thibaud Mazuin scoorde in Vresse-sur-Semois een tweede plaats bij de jongeren. Kortom, drie Peugeot-rijders nemen het in Roeselare op tegen de favoriet in een Opel Corsa.

Stand na 2/9 manches:
1. Ch. Munster 37 punten; 2. J. Dewilde 30; 3. A. Molle 25; 4. Th. Mazuin & M. Soete 18; 6. M. Kremer & A. Ollevier 15

Stannic_animatie
KAMV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X