Ook voor de jongeren van het Junior Belgian Rally Championship is de vakantie voorbij. Vrijdag staan ze aan de start van de derde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, de ConXioN Omloop van Vlaanderen in Roeselare. Na zijn overwinning in de Renties Ypres Rally Belgium kan Jonas Dewilde met vertrouwen uitkijken naar zijn thuiswedstrijd, maar de topfavoriet is Charles Munster, tevens de leider in het kampioenschap.

Na zijn dominante overwinning in de South Belgian Rally, bleef Charles Munster in Ieper aan de kant, maar de Opel-rijder is in Roeselare opnieuw van de partij. De leider in het kampioenschap start logischerwijze als favoriet in Roeselare, maar in deze tweedaagse wedstrijd, met 213 km tegen de chrono, zijn verrassingen niet uitgesloten.

RallyTime animated
RT1

Jonas Dewilde, de 22-jarige rijder uit Staden, zal zich immers goed in zijn sas voelen op de smalle baantjes in eigen streek. Ook Aäron Ollevier, derde in het Junior BRC in de Ypres Rally, wil zich tonen in West-Vlaanderen. Aan ritme heeft Ollevier zeker geen gebrek. Thibaud Mazuin scoorde in Vresse-sur-Semois een tweede plaats bij de jongeren. Kortom, drie Peugeot-rijders nemen het in Roeselare op tegen de favoriet in een Opel Corsa.

Stand na 2/9 manches:
1. Ch. Munster 37 punten; 2. J. Dewilde 30; 3. A. Molle 25; 4. Th. Mazuin & M. Soete 18; 6. M. Kremer & A. Ollevier 15

RT2
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X