D’écurie Rançoise mocht 96 equipes aan de start verwelkomen van de Boucles Chevrotines waaronder ook enkele buitenlandse teams.

In divisie 4, stonden vier R5’s aan de start. De eerste scratch was voor Bastien Rouard maar donderde al snel van de baan en moest opgeven. Sébastien Bedoret nam over en gaf zijn leidersplaats niet meer uit handen. Wist u trouwens dat mama Bedoret in 2011 als co naast een andere Sébastien zat, namelijk Sturbois en eveneens de rally won. Christophe Verstaen reed geisoleerd op de 2de plaats en zette heel mooie tijden neer. Hij lukte zelfs een snelste tijd algemeen maar kon nooit een bedreiging vormen in zijn Ford Fiesta R5 tov het machtsvertoon van de Skoda rijder die hier in zijn achtertuin reed. Asaf kampioen 2019, Johnny Vanzeebroeck, pakte de derde plaats na een kort duel met Jean-Noël Tournay. Deze laatste kampte met elektrische problemen en diende op te geven met zijn Lancer Evo9. Stefaan Prinzie kon in zijn Alpine A110 met drie seconden voorsprong nipt de 4de plaats afsnoepen van Loic Porot in een BMW M3.

In de divisie 1-2-3 maakte meervoudig winnaar Vincent Gallet een sortie die hem tot de opgave dwong. Dit liet Dimitri Pirot (Citroën DS3-R3T) die nooit ver achter Gallet zat toe de overwinning binnen te halen voor Eddy Marique in zijn Opel Astra.”

RallyTime animated
BRC

Bij de historics leek het leuk te gaan worden tussen Paul Lietaer en Florian Gonon. Zou de snor de Zwitser kunnen verslaan? Iets wat in vorige duels nog nooit lukte. Het leek spannend te worden want na 1 ronde stond Lietaer welgeteld 1” voor op Gonon maar even later stond Lietaer aan de kant met een kapotte benzinepomp en won Gonon opnieuw.

Stannic_animatie
RT2
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X