Na het spannende duel tussen Gilles Pyck en Charles Munster in de Rally van Haspengouw, op de laatste proef beslist in het voordeel van de West-Vlaming, krijgt Charles Munster zeven maanden later kans op een revanche in de Aarova Rally, de tweede manche van het Junior BRC. Maar, er zijn nog meer kapers op de kust.

Voor Gilles Pyck wordt deze Aarova Rally een kleine stap terug, nadat hij in de Monteberg Rally kon schitteren met een Ford Fiesta R5. Deze keer komt hij aan de start met zijn nieuwe Peugeot 208 Rally4, net als zijn concurrent Charly Munster. De twee zullen goed gewapend zijn.

Dat geldt ook voor Tom Rensonnet, die de kleuren van het RACB National Team mag verdedigen met een nieuwe Peugeot 208 Rally4. In zijn eerste wedstrijd moet hij gewoon kilometers maken, zonder druk, maar wanneer je de Belgische kleuren verdedigt kan je geen verstoppertje spelen.

VAS
BRC

Naast Emile Vandermarliere en Aäron Ollevier, die beiden hun debuut maakten in Haspengouw, zal Gilles Pyck zeker ook moeten uitkijken voor Jean Dilley, de jongere broer van Guillaume. Manuel Merlevede wil zijn tweede plaats in RC4 in de Monteberg bevestigen. Jonas Dewilde zal zijn debuut maken in het Pirelli Junior BRC in een Peugeot 208 R2.

De Aarova Rally wordt op zondag 11 oktober verreden in Oudenaarde, Kruisem en Maarkedal. De wedstrijd telt 10 klassementsproeven, goed voor 92 km tegen de klok, van 8h tot 17h30.

Stand Pirelli Junior BRC (na 1/6): 1. G. Pyck 16 punten; 2. Ch. Munster 12; 3. E. Vandermarliere 7; 4. L. Dumont 5; 5. A. Ollevier 4

BRC
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X