Na het spannende duel tussen Gilles Pyck en Charles Munster in de Rally van Haspengouw, op de laatste proef beslist in het voordeel van de West-Vlaming, krijgt Charles Munster zeven maanden later kans op een revanche in de Aarova Rally, de tweede manche van het Junior BRC. Maar, er zijn nog meer kapers op de kust.

Voor Gilles Pyck wordt deze Aarova Rally een kleine stap terug, nadat hij in de Monteberg Rally kon schitteren met een Ford Fiesta R5. Deze keer komt hij aan de start met zijn nieuwe Peugeot 208 Rally4, net als zijn concurrent Charly Munster. De twee zullen goed gewapend zijn.

Dat geldt ook voor Tom Rensonnet, die de kleuren van het RACB National Team mag verdedigen met een nieuwe Peugeot 208 Rally4. In zijn eerste wedstrijd moet hij gewoon kilometers maken, zonder druk, maar wanneer je de Belgische kleuren verdedigt kan je geen verstoppertje spelen.

BRC
Stannic

Naast Emile Vandermarliere en Aäron Ollevier, die beiden hun debuut maakten in Haspengouw, zal Gilles Pyck zeker ook moeten uitkijken voor Jean Dilley, de jongere broer van Guillaume. Manuel Merlevede wil zijn tweede plaats in RC4 in de Monteberg bevestigen. Jonas Dewilde zal zijn debuut maken in het Pirelli Junior BRC in een Peugeot 208 R2.

De Aarova Rally wordt op zondag 11 oktober verreden in Oudenaarde, Kruisem en Maarkedal. De wedstrijd telt 10 klassementsproeven, goed voor 92 km tegen de klok, van 8h tot 17h30.

Stand Pirelli Junior BRC (na 1/6): 1. G. Pyck 16 punten; 2. Ch. Munster 12; 3. E. Vandermarliere 7; 4. L. Dumont 5; 5. A. Ollevier 4

KAMV
RT1
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X