Na het spannende duel tussen Gilles Pyck en Charles Munster in de Rally van Haspengouw, op de laatste proef beslist in het voordeel van de West-Vlaming, krijgt Charles Munster zeven maanden later kans op een revanche in de Aarova Rally, de tweede manche van het Junior BRC. Maar, er zijn nog meer kapers op de kust.

Voor Gilles Pyck wordt deze Aarova Rally een kleine stap terug, nadat hij in de Monteberg Rally kon schitteren met een Ford Fiesta R5. Deze keer komt hij aan de start met zijn nieuwe Peugeot 208 Rally4, net als zijn concurrent Charly Munster. De twee zullen goed gewapend zijn.

Dat geldt ook voor Tom Rensonnet, die de kleuren van het RACB National Team mag verdedigen met een nieuwe Peugeot 208 Rally4. In zijn eerste wedstrijd moet hij gewoon kilometers maken, zonder druk, maar wanneer je de Belgische kleuren verdedigt kan je geen verstoppertje spelen.

RallyTime animated
BRC

Naast Emile Vandermarliere en Aäron Ollevier, die beiden hun debuut maakten in Haspengouw, zal Gilles Pyck zeker ook moeten uitkijken voor Jean Dilley, de jongere broer van Guillaume. Manuel Merlevede wil zijn tweede plaats in RC4 in de Monteberg bevestigen. Jonas Dewilde zal zijn debuut maken in het Pirelli Junior BRC in een Peugeot 208 R2.

De Aarova Rally wordt op zondag 11 oktober verreden in Oudenaarde, Kruisem en Maarkedal. De wedstrijd telt 10 klassementsproeven, goed voor 92 km tegen de klok, van 8h tot 17h30.

Stand Pirelli Junior BRC (na 1/6): 1. G. Pyck 16 punten; 2. Ch. Munster 12; 3. E. Vandermarliere 7; 4. L. Dumont 5; 5. A. Ollevier 4

KAMV
RallyTime animated
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X