Na het spannende duel tussen Gilles Pyck en Charles Munster in de Rally van Haspengouw, op de laatste proef beslist in het voordeel van de West-Vlaming, krijgt Charles Munster zeven maanden later kans op een revanche in de Aarova Rally, de tweede manche van het Junior BRC. Maar, er zijn nog meer kapers op de kust.

Voor Gilles Pyck wordt deze Aarova Rally een kleine stap terug, nadat hij in de Monteberg Rally kon schitteren met een Ford Fiesta R5. Deze keer komt hij aan de start met zijn nieuwe Peugeot 208 Rally4, net als zijn concurrent Charly Munster. De twee zullen goed gewapend zijn.

Dat geldt ook voor Tom Rensonnet, die de kleuren van het RACB National Team mag verdedigen met een nieuwe Peugeot 208 Rally4. In zijn eerste wedstrijd moet hij gewoon kilometers maken, zonder druk, maar wanneer je de Belgische kleuren verdedigt kan je geen verstoppertje spelen.

RT1
Stannic_animatie

Naast Emile Vandermarliere en Aäron Ollevier, die beiden hun debuut maakten in Haspengouw, zal Gilles Pyck zeker ook moeten uitkijken voor Jean Dilley, de jongere broer van Guillaume. Manuel Merlevede wil zijn tweede plaats in RC4 in de Monteberg bevestigen. Jonas Dewilde zal zijn debuut maken in het Pirelli Junior BRC in een Peugeot 208 R2.

De Aarova Rally wordt op zondag 11 oktober verreden in Oudenaarde, Kruisem en Maarkedal. De wedstrijd telt 10 klassementsproeven, goed voor 92 km tegen de klok, van 8h tot 17h30.

Stand Pirelli Junior BRC (na 1/6): 1. G. Pyck 16 punten; 2. Ch. Munster 12; 3. E. Vandermarliere 7; 4. L. Dumont 5; 5. A. Ollevier 4

63ste OVV
BRC
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X