Dat Covid-19 zijn invloed heeft op het rallyseizoen 2020 is algemeen geweten. Ook voor Stefaan Notredame. De plannen voor 2020 konden reeds opgeborgen worden alvorens er één meter gereden werd. Tot nu toe werd er vooral gestart in het Criterium en in Vlaamse wedstrijden. 2020 zou daar verandering in brengen.

“Het was de bedoeling om een viertal wedstrijden te rijden in het BRC. In de eerste helft van het seizoen stonden TAC in Tielt en de Ypres Rally op het programma. Na de zomer zouden we hernemen in de Omloop van Vlaanderen en afsluiten met de Condroz Rally,” aldus Stefaan. “Tot zover de planning. Covid-19 trok er reeds een streep door vooraleer we ook maar één meter konden rijden.”

Van alle geplande wedstrijden bleef er uiteindelijk eentje over op de hertekende rallykalender. De Ypres Rally.

RallyTime animated
Stannic

“De Ypres Rally stond al een tijdje hoog op mijn verlanglijstje,” laat Stefaan weten. “Het is een droom die uitkomt om daar te starten met mijn Clio. De Ypres Rally werd ondertussen toegevoegd aan de WRC kalender wat het allemaal nog wat specialer maakt. Steven Ramboer neemt plaats in het co-zitje. Een copiloot met heel veel ervaring. Iets wat zeker van pas zal komen.”

Naast de Ypres Rally zal Stefaan Notredame ook aan de start komen in Koekelare.

“De Hemicuda rally heb ik op de planning gezet als voorbereiding op Ieper. Het is immers een jaar geleden dat ik nog achter het stuur van de Clio zat. Net als vorig jaar in de Hemicuda neemt Patrick Vermeersch de nota’s voor zijn rekening. De voornaamste doelstelling dit weekend is om ritme op te doen en de wagen te testen. Deze werd volledig op punt gesteld voor Ieper. Bijkomend zal ik er voor het eerst op racebanden starten. Hopelijk gooit Covid-19 op het laatste moment geen roet in het eten. Ik zie er naar uit om te starten in een wedstrijd waar ook WRC leider Evans en WRC kampioen Ogier starten.”

KAMV
Stannic_animatie
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X