De South Belgian Rally, die op zaterdag 24 oktober wordt in de regio rond Vresse-sur-Semois, mag publiek ontvangen! Beter nog, de fans kunnen indien ze dat willen ook naar de klassementsproeven trekken. Dat kon zonder enige beperking, tenzij dan de evidente gezondheidsmaatregelen als het dragen van een mondmasker en het respecteren van de sociale maatregelen. Toch is het aantal plaatsen langs het parcours beperkt.

“We hebben inderdaad beslist om de toeschouwers naar eigen goeddunken langs het parcours toe te laten, op voorwaarde dat ze de basismaatregelen in de strijd tegen Covid-19 respecteren. Op andere evenementen kon dat zonder enig probleem”, stelt Florian Jupsin in naam van DG Sport. “De assistentiezone zal echter achter gesloten deuren plaatsvinden. Zonder publiek dus. Er zullen ook geen drankstandjes zijn, maar in Vresse-sur-Semois is er wel een podium waar de deelnemers na elke lus zullen overrijden. Een belangrijke stap richting de terugkeer van de sfeer van de grote dagen, en de fans zullen de hele dag lang waar voor hun geld krijgen.”

Nu we het er toch over hebben, over die ticketverkoop: de volledige Pass die u toegang geeft tot alle chronoritten van de South Belgian Rally 2020 kost u 20 euro, en u krijgt er meteen ook het officiële programma bij. Afspraak vanaf nu op de officiële site van de South Belgian Rally, www.southbelgianrally.com.

RT1
RallyTime animated

Nadien moet u wel uw e-ticket omruilen bij één van de officiële punten. Dit zijn ze:

  • Frituur Grain d’Sel (Vresse-sur-Semois)
  • Total-station van Bièvre
  • Total-station van Gedinne

Opgelet: op de dag van de wedstrijd wordt er aan de KP’s geen enkele pass verkocht! Wacht dus niet te lang om uw ticket te kopen. Veel plezier!

 

RT2
VAS
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X