Nu zondag 20 september is het zover. Na een lange pauze van een zestal maanden trekt de Clio 2 Rally Challenge zich terug op gang. Het is immers reeds van maart geleden dat de Rallye de Hannut op het programma stond. De organisator van deze wedstrijd is ook dit weekend onze gastheer. Ditmaal in de buurt van Waremme met het Critérium Jean-Louis Dumont.

De ORC-Rally werd door de Covid-19 geannuleerd. Hierdoor moest de promotor opzoek naar een waardige vervanger uit de overgebleven rally’s op de uitgedunde kalender. Zo kwamen ze uit op het Critérium Jean-Louis Dumont, de eerste ASAF rally na de ondertussen welgekende lockdown.

Gelukkig zijn alle teams deze periode goed doorgekomen. Er wordt uitgekeken om opnieuw achter het stuur te kruipen van de Renault Clio. Voor velen was dit het moment om hun wagen nog eens goed na te kijken in functie van de rest van het seizoen.

VAS
RT1

De meeste teams zijn terug van de partij in Waremme. Enkel Renzo Herpoel, die in de Rallye de Hannut zijn motor brak, is er niet van de partij. Christiaan Spelmans en Nico Rogiers, de leiders in de tussenstand, tekenen alvast present. Ze krijgen terug concurrentie van David Conard die de streek goed kent en het vanaf nu probeert op wedstrijdbanden.

Aaron Duville reed ondertussen de Rally van de Monteberg waar hij Div 1-2 achter zijn naam schreef. Zijn Clio werd ondertussen flink onder handen genomen door zijn ijverige service crew. We verwachten dan ook dat hij meteen in het goede ritme zal zitten.

De enige Clio Williams in de Challenge, die van Wim Van Brussel, rekent dan weer op het vermogen van zijn krachtige motor op de snelle proeven.

Met een afgebroken cardan in de laatste ronde was Erwin Mombaerts de pechvogel van de vorige rally. Hij hoopt eindelijk van pech gespaard te blijven om zich te kunnen mengen in de titelstrijd.

Redenen genoeg om zondag vanaf omstreeks 8u00 in en rond Waremme deze teams te komen aanmoedigen. Dit met de nodige afstand onderling en verplichte beschermmiddelen. Want enkel zo kunnen we de 3 resterende rally’s voor de Clio 2 Rally Challenge 2020 rijden.

Stannic
VAS
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X