Net zoals iedereen hadden we er enorm veel zin in na een zeer lange periode van inactiviteit. We waren goed voorbereid en zijn vol vertrouwen aan de start gekomen. De eerste lus ging heel goed, de wagen was goed afgesteld en we hadden een goed ritme. We stonden na de eerste lus aan de leiding van de rally.

De tweede lus liep het echter verkeerd. Op KP Dikkebus gingen we in een vlotte rechtse bocht even naast de baan. Dit was een plaats waar we wisten dat er geen grachten of dergelijke waren. We gingen er dus van uit dat we wat marge hadden op die plaats. Maar door de vele regen van de voorafgaande dagen was het veld heel nat en kwamen we vrij snel vast te zitten in de modder. We konden geen kant meer op.

Onder normale omstandigheden – zonder Corona maatregelen – had er daar hoogstwaarschijnlijk flink wat publiek gestaan die ons had kunnen verder helpen. Maar helaas was dit niet het geval en was dit het einde van de Monteberg 2020 voor ons… Een klein foutje met grote gevolgen.

VAS
BRC

We waren enorm ontgoocheld net zoals iedereen van ons team! Gelukkig is er geen enkele schade aan onze C3. We hebben weeral geleerd uit dit voorval en we kijken alvast vooruit. We weten dat we een goed afgestelde wagen hebben waarmee we mooie tijden kunnen neerzetten. We kijken dan ook enorm uit naar de volgende wedstrijd.

Tot slot willen we de organisatie en het publiek nog een dikke proficiat toe wensen om van deze rally een geslaagde editie te maken onder de huidige, moeilijke omstandigheden!

Davy Vanneste – Kris D’alleine
Monteberg Rally 2020

RallyTime animated
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X