De tweede lus van de East Belgian Rally bracht niet veel nieuws. De snelheid ging nog een pak de hoogte in, aangezien het parcours begon op te drogen, maar de hiërarchie werd bevestigd. Adrian Fernémont blijft de wedstrijd controleren, maar comfortabel is zijn voorsprong van 17″1 geenszins.

Vooraan zagen we exact hetzelfde beeld als tijdens de eerste lus. Drie keer was Adrian Fernémont de snelste, waarna Ghislain de Mevius de lus van vier proeven kon afsluiten met een snelste tijd in Burg-Reuland.

“We hebben de settings wat harder gezet en het gaat goed, zonder dat ik echt gekke dingen moet doen,” vertelde Adrian Fernémont. Ook Ghislain de Mevius, die erg blij was met zijn eerste snelste tijd van 2019, heeft het goede ritme gevonden.

RT1
RT2

Voor de derde plaats is de strijd erg spannend. Sébastien Bedoret heeft het ritme verhoogd. Hij neemt de derde plaats over van Kris Princen, maar met slechts 1″3 verschil. Princen, de leider in het kampioenschap, weigert om onnodige risico’s te nemen. Ook Cédric De Cecco kan nog een gooi doen naar de derde plaats, want hij volgt op 4″8 van Princen met de Skoda van het Italiaanse team Meteor. De Cecco rijdt een sterke wedstrijd, gelet op zijn gebrek aan ritme.

Verder volgen Grégoire Munster, mooi 6de bij zijn debuut met een R5 in eigen land, PJM Cracco en Hans Weijs, die nog steeds geen toptijden kan realiseren met zijn VW Polo R5. Niels Reynvoet is 9de voor Patrick Snijers, de leider bij de Porsches. De 7-voudige Belgische kampioen had heel wat moeite om Romain Delhez bij te benen, maar de jonge Porsche-rijder liet zich verrassen in Burg-Reuland waar hij 2 minuten in het decor stak.

Bij de Juniors blijft Tobias Brüls leider, terwijl Arthur Kerkhove de leiding heeft genomen in Historic, nadat Guino Kenis in de fout ging. In de M-Cup stevent Gunther Monnens af op winst en de titel.

Bij de opgaves noteren we ook die van Timothy Van Parijs (benzinetoevoer)

Stannic_animatie
RT1
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X