East Belgian Rally 2019 – Felle strijd voor het podium

De tweede lus van de East Belgian Rally bracht niet veel nieuws. De snelheid ging nog een pak de hoogte in, aangezien het parcours begon op te drogen, maar de hiërarchie werd bevestigd. Adrian Fernémont blijft de wedstrijd controleren, maar comfortabel is zijn voorsprong van 17″1 geenszins.

Vooraan zagen we exact hetzelfde beeld als tijdens de eerste lus. Drie keer was Adrian Fernémont de snelste, waarna Ghislain de Mevius de lus van vier proeven kon afsluiten met een snelste tijd in Burg-Reuland.

“We hebben de settings wat harder gezet en het gaat goed, zonder dat ik echt gekke dingen moet doen,” vertelde Adrian Fernémont. Ook Ghislain de Mevius, die erg blij was met zijn eerste snelste tijd van 2019, heeft het goede ritme gevonden.

Voor de derde plaats is de strijd erg spannend. Sébastien Bedoret heeft het ritme verhoogd. Hij neemt de derde plaats over van Kris Princen, maar met slechts 1″3 verschil. Princen, de leider in het kampioenschap, weigert om onnodige risico’s te nemen. Ook Cédric De Cecco kan nog een gooi doen naar de derde plaats, want hij volgt op 4″8 van Princen met de Skoda van het Italiaanse team Meteor. De Cecco rijdt een sterke wedstrijd, gelet op zijn gebrek aan ritme.

Verder volgen Grégoire Munster, mooi 6de bij zijn debuut met een R5 in eigen land, PJM Cracco en Hans Weijs, die nog steeds geen toptijden kan realiseren met zijn VW Polo R5. Niels Reynvoet is 9de voor Patrick Snijers, de leider bij de Porsches. De 7-voudige Belgische kampioen had heel wat moeite om Romain Delhez bij te benen, maar de jonge Porsche-rijder liet zich verrassen in Burg-Reuland waar hij 2 minuten in het decor stak.

Bij de Juniors blijft Tobias Brüls leider, terwijl Arthur Kerkhove de leiding heeft genomen in Historic, nadat Guino Kenis in de fout ging. In de M-Cup stevent Gunther Monnens af op winst en de titel.

Bij de opgaves noteren we ook die van Timothy Van Parijs (benzinetoevoer)