Drie snelste tijden op vier proeven voor de Skoda-rijder

57 teams gingen deze ochtend in Sankt-Vith van start in de East Belgian Rally. De 4 klassementsproeven lagen er uitermate verraderlijk bij door de regen. Adrian Fernémont kroonde zich meteen tot “rainmaster”, want hij klokte drie snelste tijden op vier proeven.

“We zijn gestart met opgesneden slicks. Ik dacht dat we de verkeerde keuze hadden gemaakt, maar blijkbaar werkten die banden goed,” lachte Adrian Fernémont, die een voorsprong van 13″1 heeft op Ghislain de Mevius, eveneens sterk gestart. Voor Ghislain de Mevius was vooral de scratch op de vierde proef een enorme opsteker.

Stannic_animatie
BRC

De verschillen zijn na de openingsronde al verrassend groot. Kris Princen, die dit weekend zijn titel kan verlengen met een overwinning, volgt op 24″8: “Ik heb voor regenbanden gekozen. Dat was de voorzichtige keuze, maar ik ga dan ook geen onnodige risico’s nemen. Ik moet vooral finishen. Bovendien moest ik nog wat wennen aan de Fabia R5 Evo.”

Sébastien Bedoret staat na een erg voorzichtige start op de 4de plaats op 29″2. “Ik was ook gestart met opgesneden slicks, maar ik was te voorzichtig op de openingsproef, waar ik 19″1 liet liggen ten opzichte van Fernémont. Ik heb daarna het tempo verhoogd,” aldus de rijder die deze week zijn 24ste verjaardag vierde.
Cédric De Cecco, op de vierde proef gepasseerd door Bedoret, volgt op 1″5. Een knappe prestatie gelet op zijn gebrek aan ritme. De Hankook-banden presteren duidelijk goed in deze natte omstandigheden.

Junior-kampioen Grégoire Munster staat op een mooie 6de plaats bij zijn Belgisch debuut met een R5 en bij zijn kennismaking met de snelle proeven van de East Belgian Rally. PJM Cracco staat 7de op 48″ met zijn Fabia R5 Evo, terwijl Hans Weijs Jr al een minuut heeft verloren op de snelste Skoda. Een tegenvaller voor de Nederlander die getipt werd als een kanshebber.
“De set-up van de VW Polo R5 is niet goed. We gingen van start met een veel te harde afstelling en bovendien koos ik voor slicks. We hebben nog werk, maar dat was ook de bedoeling van onze deelname hier. Ik wil de auto beter leren kennen om hem goed af te kunnen stellen voor onze klanten,” vertelde Hans Weijs.

Niels Reynvoet, die naar het vertrouwen zoekt in de regen, is negende, voor Romain Delhez, voorlopig de snelste bij de Porsche-rijders nadat Patrick Snijers op de eerste proef teveel tijd verloor omdat hij de banden niet bijgesneden had. Bij de Juniors is Tobias Brüls voorlopig leider, al volgt Thibaud Mazuin op amper 10″9. In Historic voert Guino Kenis de stand aan met 23″9 voorsprong op Arthur Kerckhove. Dirk Deveux moest al opgeven.

Het belangrijkste slachtoffer van de openingsronde was trouwens Cédric Cherain. Na een knappe derde tijd op de eerste proef, verloor de Ford-rijder 1’25” in Amel door een elektronisch probleem dat niet opgelost kon worden tijdens de service. Game over voor Cherain, die zijn laatste titelkans verspeelde…

Stannic
RT2
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X