Op donderdag 26 september wordt de aftrap gegeven voor de voorlaatste manche van het Belgisch rallykampioenschap. In de gemeente Amel wordt er die dag immers de shakedown van de East Belgian Rally georganiseerd. Op een 5,5 km lang en afwisselend parkoers kunnen de deelnemers hun voertuig aan een laatste test onderwerpen. De eerste teams gaan van start omstreeks 17 uur. Er kan getest worden tot omstreeks 22 uur.

Het ‘rally-centrum’ is voor die gelegenheid in Deidenberg, meer bepaald in de MEHRZWECKHALLE “ZUM TUNNES”. Hier worden ook de serviceplaatsen voorzien. De proef start in Deidenberg en gaat richting Amel tot aan het toeschouwerspunt waar er een spectaculaire ‘haarspeldbocht’ is. Dit toeschouwerspunt is makkelijk bereiken vanuit Amel en er is een ‘kostenloze’ parking voorzien. Verder is er langs de proef aan punt 2 (chicane) en aan punt 3 (rempunt gevold door een smalle weg naar rechts), goede parkeermogelijkheden, maar zonder buffet. Er wordt gevraagd om de verboden zones (zie plan) te vermijden en altijd in de daartoe voorziene zones te staan.

Ook Thierry Neuville is van de partij op de shakedown in Deidenberg. Hij zal er enkele runs rijden met zijn Opel Corsa. Thierry en Nicolas zullen ook op vrijdag aanwezig zijn in de Triangel te St.-Vith waar er tussen 18u en 20u een handtekeningsessie zal plaatsvinden.

63ste OVV
Stannic

 

Plan shakedown: web-Shakedown-Deidenberg2019

KAMV
Stannic
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X