Op donderdag 26 september wordt de aftrap gegeven voor de voorlaatste manche van het Belgisch rallykampioenschap. In de gemeente Amel wordt er die dag immers de shakedown van de East Belgian Rally georganiseerd. Op een 5,5 km lang en afwisselend parkoers kunnen de deelnemers hun voertuig aan een laatste test onderwerpen. De eerste teams gaan van start omstreeks 17 uur. Er kan getest worden tot omstreeks 22 uur.

Het ‘rally-centrum’ is voor die gelegenheid in Deidenberg, meer bepaald in de MEHRZWECKHALLE “ZUM TUNNES”. Hier worden ook de serviceplaatsen voorzien. De proef start in Deidenberg en gaat richting Amel tot aan het toeschouwerspunt waar er een spectaculaire ‘haarspeldbocht’ is. Dit toeschouwerspunt is makkelijk bereiken vanuit Amel en er is een ‘kostenloze’ parking voorzien. Verder is er langs de proef aan punt 2 (chicane) en aan punt 3 (rempunt gevold door een smalle weg naar rechts), goede parkeermogelijkheden, maar zonder buffet. Er wordt gevraagd om de verboden zones (zie plan) te vermijden en altijd in de daartoe voorziene zones te staan.

RT1
63ste OVV

Ook Thierry Neuville is van de partij op de shakedown in Deidenberg. Hij zal er enkele runs rijden met zijn Opel Corsa. Thierry en Nicolas zullen ook op vrijdag aanwezig zijn in de Triangel te St.-Vith waar er tussen 18u en 20u een handtekeningsessie zal plaatsvinden.

 

Plan shakedown: web-Shakedown-Deidenberg2019

RallyTime animated
Stannic
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X