Op donderdag 26 september wordt de aftrap gegeven voor de voorlaatste manche van het Belgisch rallykampioenschap. In de gemeente Amel wordt er die dag immers de shakedown van de East Belgian Rally georganiseerd. Op een 5,5 km lang en afwisselend parkoers kunnen de deelnemers hun voertuig aan een laatste test onderwerpen. De eerste teams gaan van start omstreeks 17 uur. Er kan getest worden tot omstreeks 22 uur.

Het ‘rally-centrum’ is voor die gelegenheid in Deidenberg, meer bepaald in de MEHRZWECKHALLE “ZUM TUNNES”. Hier worden ook de serviceplaatsen voorzien. De proef start in Deidenberg en gaat richting Amel tot aan het toeschouwerspunt waar er een spectaculaire ‘haarspeldbocht’ is. Dit toeschouwerspunt is makkelijk bereiken vanuit Amel en er is een ‘kostenloze’ parking voorzien. Verder is er langs de proef aan punt 2 (chicane) en aan punt 3 (rempunt gevold door een smalle weg naar rechts), goede parkeermogelijkheden, maar zonder buffet. Er wordt gevraagd om de verboden zones (zie plan) te vermijden en altijd in de daartoe voorziene zones te staan.

Ook Thierry Neuville is van de partij op de shakedown in Deidenberg. Hij zal er enkele runs rijden met zijn Opel Corsa. Thierry en Nicolas zullen ook op vrijdag aanwezig zijn in de Triangel te St.-Vith waar er tussen 18u en 20u een handtekeningsessie zal plaatsvinden.

KAMV
BRC

 

Plan shakedown: web-Shakedown-Deidenberg2019

BRC
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X