Op donderdag 26 september wordt de aftrap gegeven voor de voorlaatste manche van het Belgisch rallykampioenschap. In de gemeente Amel wordt er die dag immers de shakedown van de East Belgian Rally georganiseerd. Op een 5,5 km lang en afwisselend parkoers kunnen de deelnemers hun voertuig aan een laatste test onderwerpen. De eerste teams gaan van start omstreeks 17 uur. Er kan getest worden tot omstreeks 22 uur.

Het ‘rally-centrum’ is voor die gelegenheid in Deidenberg, meer bepaald in de MEHRZWECKHALLE “ZUM TUNNES”. Hier worden ook de serviceplaatsen voorzien. De proef start in Deidenberg en gaat richting Amel tot aan het toeschouwerspunt waar er een spectaculaire ‘haarspeldbocht’ is. Dit toeschouwerspunt is makkelijk bereiken vanuit Amel en er is een ‘kostenloze’ parking voorzien. Verder is er langs de proef aan punt 2 (chicane) en aan punt 3 (rempunt gevold door een smalle weg naar rechts), goede parkeermogelijkheden, maar zonder buffet. Er wordt gevraagd om de verboden zones (zie plan) te vermijden en altijd in de daartoe voorziene zones te staan.

Ook Thierry Neuville is van de partij op de shakedown in Deidenberg. Hij zal er enkele runs rijden met zijn Opel Corsa. Thierry en Nicolas zullen ook op vrijdag aanwezig zijn in de Triangel te St.-Vith waar er tussen 18u en 20u een handtekeningsessie zal plaatsvinden.

RallyTime animated
RT1

 

Plan shakedown: web-Shakedown-Deidenberg2019

RallyTime animated
RT2
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X