In het Pirelli Junior BRC werd een open strijd verwacht in de ConXioN Omloop van Vlaanderen, maar dat was. buiten Gilles Pyck gerekend. De Peugeot-rijder uit Poperinge domineerde de wedstrijd bij de jongeren en hij ging voluit het duel aan met Timo van der Marel, een referentie van formaat in R2. Daardoor houdt hij de titelstrijd nog even open, want de leider in de tussenstand, Grégoire Munster, kwam niet aan de start met zijn Opel Adam R2.

Al na de openingsproef was het voor iedereen duidelijk dat Gilles Pyck de snelste van het veld was bij de Juniors. Pyck reed Mazuin (+12″) en Brüls (13″) op ruime afstand. Uiteindelijk zou hij de wedstrijd winnen met 3’36” voorsprong op zijn dichtste achtervolger. Maar het systeem van de bonuspunten daagde Gilles uit om te blijven pushen, want een bonuspunt moet je verdienen door algemeen de snelste te zijn in R2. Daarvoor moest hij dus snellere tijden rijden dan Timo van der Marel, als officieel rijder van Opel Nederland een serieuze referentie. Het systeem van de bonuspunten zorgt ervoor dat de Junior-kampioen niet op zijn lauweren kan rusten. Het zorgt ervoor dat niet de regelmatigste, maar de snelste rijder Junior-kampioen kan worden.

Pyck begon zaterdag te jagen op van der Marel en hij naderde ook in de stand tot op 14″, maar een lekke band in Passendale maakte een einde aan het duel. Uiteindelijk klokte Pyck toch 9 snelste tijden.

RT1
BRC

“We hebben heel hard gereden en ik had Timo graag geklopt, maar die lekke band in Passendale heeft ons de das omgedaan,” vertelde Gilles, die nog niet zeker is dat hij de East Belgian Rally kan rijden. “Het was zeker geen makkelijke wedstrijd, want de weersomstandigheden waren heel wisselvallig, waardoor het constant opletten was. We moeten nog even bekijken of het financieel haalbaar is. In elk geval staan we in de Condroz weer aan de start.”

Thibauld Mazuin kende twee keer pech. Na de eerste klassementsproef blokkeerde de versnellingsbak in eerste versnelling, waardoor hij moest opgeven. Zaterdag scheurde een remleiding. Glenn Snaet verloor vrijdagavond meteen 2’53” door een lekke band in Beveren, maar de jonge rijder uit Staden was vooral op zoek naar vertrouwen: “Het voelt aan alsof dit mijn eerste rally is. Ik heb geen vertrouwen. Dit zijn mijn eerste meters na die zware sortie in de Rally van Wallonië. En meteen moesten we weer in de regen rijden. Nee, ik amuseer me niet,” vertelde Glenn vrijdagavond na de eerste etappe. Zaterdag kwam het vertrouwen wel terug en reed hij twee snelste tijden, maar in de slotfase ging hij opnieuw van de baan.

Tobias Brüls liet de kans niet liggen om zijn vijfde podiumplaats van het seizoen te scoren. In de tussenstand ziet hij Gilles Pyck wel doorschuiven naar de tweede plaats: “Ik was tevreden over mijn tijden, zeker in moeilijke omstandigheden door het regenweer, maar Gilles was gewoon sneller dit weekend,” vertelde Brüls, die in de volgende wedstrijd, de East Belgian Rally, van het thuisvoordeel kan genieten.

De derde plaats ging naar Munster, maar dan wel Charles Munster, de jongere broer van Grégoire. Met zijn Opel Adam in Cup-versie stuntte hij op de allerlaatste proef nog bijna. Charles reed er de tweede tijd bij de jongeren, op 1″8 van de R2 van Pyck, binnen dezelfde seconde als Lietaer en voor de BMW van Boulat en de Escort van Maeyaert. Veelbelovend.

Tussenstand (7/9) : 1. G. Munster 94; 2. G. Pyck 45; 3. T. Brüls 26; 4. Th. Mazuin & A. Molle 18; 6. G. Snaet 17; 7. Charles Munster 13; 8. J. Wagemans 10; 9. V. Vertommen 9; 10. A. Boxoen 8; 11. M. Merlevede 6; 12. L. Vansteenkiste 5…

VAS
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X